Aproximativ 7 m.c. de material lemnos a fost confiscate de polițiști, în urma depistării în trafic a unui ansamblu ce vehicule ce transporta o cantitate mai mare de cherestea decât cea prevăzută în avizul de însoțire.

La data de 31 martie 2021, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au oprit pentru control, pe DN 15, un ansamblu de vehicule condus de un bărbat de 39 de ani, din județul Suceava, ce transporta material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat faptul că transportul conține un volum mai mare de cherestea rășinoase decât cel prevăzut in avizul de însoțire

Astfel, a fost solicitat sprijinul polițiștilor Biroului de Combatere a Delictelor Silvice și a specialiștilor din cadrul Direcției Silvice Neamț, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, ansamblul de vehicule transporta cantitatea de 50,014 m.c. reieșind un surplus de 6,799 m.c. față de cantitatea înscrisă în aviz.

Pentru încălcarea dispozițiilor în domeniul silvic, administratorul societății a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 6.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat suplimentar, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Vaduri.

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.