Un camion incarcat ca baloti de paie a luat foc in urma cu putin timp, in jurul orei 10:00, la Savinesti, judetul Neamt, pe drumul national Piatra Neamt- Bacau.

Camionul condus de un barbat in varsta de 65 de ani din Piatra- Neamt, avea directia de deplasare spre Piatra- Neamt si era incarcat cu baloti de paie de la o firma din Zanesti.

 

Soferul a declarat ca in timpul deplasarii, a observat in oglinda din dreapta ca din semiremorca iese fum. El spune ca fumul abia se observa si ca nu se vedea flacara deschisa.

A oprit imediat pe partea dreapta a drumului, undeva intre statia Petrom si iesirea spre Roznov si a coborat sa vada despre ce este vorba, moment in care focul a inceput sa arda cu putere.

A decuplat imediat capul tractor de semiremorca si l-a indepartat de aceasta, apoi a sunat la 112.

Au intervenit pompierii, care la ora redactarii inca isi desfasurau interventia.

A fost afectata aproape jumatate din incarcatura, iar semiremorca a fost foarte putin avariata, pentru ca ca s-a intervenit la timp.

Soferul a declarat ca nu-si poate explica de la ce s-au aprins balotii de paie, pentru ca nu este fumator, deci nu poate fi vorba despre o tigara aruncata pe geam, care sa se opreasca in balotii de paie. Mai ramane varianta cu o scanteie de la esapament sau o tigara ajunsa in mod accidental in incarcatura.

Traficul rutier se desfasoara cu dificultate in zona.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.