Un camion încarcat cu piatra, s-a rasturnat in aceasta dimineata in comuna Pipirig. Soferul, un barbat din comuna Borca, a fost ranit, iar incarcatura s-a imprastia pe carosabil, un sens de mers fiind blocat. ”La data de 10 martie a.c, în jurul orei 07.20, polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe Drumul Național 15 B, în localitatea Leghin.

Din primele verificări un camion care transporta piatră, condus de un bărbat de 44 de ani, din Borca, ar fi părăsit partea carosabilă, acroșând un gard, o parte din încărcătură fiind împrăștiată pe partea carosabilă”, a transmis IPJ Neamt.

Cnform ISU Neamt, soferul a fost scos din cabina si a primit prim ajutor de la 4 pompieri de la Garda de interventie de la Poiana Teiului, care se indreptau spre serviciu cu un autoturism proprietate personala. ”În această dimineață la ora 07:18, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în localitatea Leghin din comuna Pipirig.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț (o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD) și SAJ (o ambulanță).

Un autotren încărcat cu piatră a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un gard,  iar conducătorul auto a rămas încarcerat.

La accidentul rutier au fost martori patru pompieri de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului (plt.maj.Bejinariu Vasile plt. adj. șef Bordeanu Dan, plt. adj. șef  Domnica Virgil și plt.maj. Murariu Vasilece se deplasa spre serviciu. Aceștia nu au stat pe gânduri, au oprit autoturismul în care se aflau și au mers la intervenție.

Din interiorul cabinei autotrenului au scos conducătorul auto, un bărbat de 45 de ani și cu materiale din trusa de prim ajutor (a autoturismului) au acordat victimei primul ajutor.
Victima a fost preluată de echipajul de la SAJ și transportată la CPU Târgu Neamț.
Pompierii ajunși la locul producerii evenimentului au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

I.C. (sursa foto: ISU si IPJ)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.