Marți, 13.09.2016 la ora 17:12, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre un accident în care a fost implicat un autotren încărcat cu deșeuri de carton în localitatea Ruseni, comuna Borlești.

La locul intervenției s-au deplasat 9 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de capacitate medie, un autocamion de intervenție, o ambulanta SMURD, o motopompă și o autospecială FRAP.

În urma incendiului au ars aproximativ 17 tone de deșeuri carton tocat și prelata semiremorcii. La intervenție au mai participat și SVSU Roznov cu 4 voluntari și o autospecială de capacitate medie, SVSU Tazlău cu 2 voluntari și o autospecială de lucru cu apă și spumă și SVSU Borlești cu 4 voluntari și un buldoexcavator.

Datorită neadaptării vitezei în curbă, autotrenul s-a răsturnat pe partea dreaptă a carosabilului. Conducătorul auto a suferit un atac de panică fiind îngrijit de către echipajul SMURD. În urma accidentului s-a scurs combustibil pe carosabil. S-a acționat pentru sablarea părții carosabile cu material absorbant și nisip precum și la stingerea incendiului izbucnit la baloții de deșeuri de carton.

Intervenția a fost una dificilă și de durată datorită cantitații mari de material combustibil care era sub formă de paleți precum și a lipsei unei surse de apă în apropiere. Cauza probabilă a incendiului: frecarea anvelopei autotrenului de carenajul aripei care a dus la aprinderea prelatei și ulterior a baloților de carton.

Tot marti, începând cu ora 13:03, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de capacitate medie, a asigurat măsuri PSI la un autotren răsturnat în localitatea Ciohorăni, jud. Iași.

Ionut CORFU   sursa foto: vestea.net

sursa: ISU Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.