Din aceasta luna si pana in decembrie 2014, elevii din anumite grupe de varsta vor fi supusi imunizarii, in cadrul Campaniei Nationale de Vaccinare pentru anul scolar 2014- 2015. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Sanatatii, primii vaccinati vor fi elevii de clasa I, care in perioada 20 – 31 octombrie primesc vaccin rujeolic-rubeolic-oreion (ROR). Cei din clasa a II-a (opt ani) si cei din clasa pregatitoare (copiii in varsta de sase ani) vor fi vaccinati in perioada 10 – 21 noiembrie impotriva poliomielitei (VPI). Ultima campanie de vaccinare, vaccinarea difterotetanica (dT), va avea loc intre 2 – 15 decembrie la clasele a VIII-a si a IX-a. In ceea ce-i priveste pe copiii nescolarizati, vaccinarea acestora se va efectua prin intermediul medicilor de familie.
Dr. Roxana Pipirigeanu, epidemiolog sef in cadrul Directiei de Sanatate Publica Neamt, a declarat ca a comunicat deja la Ministerului Sanatatii numarul de doze de vaccin necesar pentru judet. Pentru imunizarea elevilor de clasa I au fost solicitate 4500 de doze de vaccin rujeolic-rubeolic-oreion (ROR), 3900 doze de vaccin polio pentru copilasii din clasele zero, 2600 de vaccinuri polio pentru elevii claselor a II-a, 4300 flacoane de diftero-tetanic (dT) si 4200 de vaccin diftero de completare pentru elevii claselor a IX-a.
Momentan, licitatia pentru achizitionarea vaccinurile este in derulare.
Conform Ministerului, inaintea fiecarei campanii se vor organiza sesiuni de instruire a personalului medico-sanitar cu privire la vaccinul care urmeaza sa fie administrat, criteriile de elegibilitate la vaccinare, perioada de efectuare a vaccinarii, contraindicatii temporare si definitive, reactii adverse, raportarea, investigarea si tratamentul acestora, managementul socului anafilactic. Parintii vor fi informati cu privire la derularea campaniilor de vaccinare si vor trebui sa semneze acceptul sau refuzul imunizarii copiilor pe care-i au in ingrijire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.