Campania “Spune nu cersetoriei” a inceput sa dea roade. Cel putin in ceea ce priveste actiunile de stranger a cersetorilor minori din zona principalelor centre comerciale ale municipiului Piatra neamt. Potrivit directorului Politiei Locale Piatra Neamt, odata cu intetirea acestor actiuni, tot mai putini cersetori minori sunt gasiti prin piete sau in parcarile supermarketurilor. Un aport important, spun politistii locali, l-au avut si cetatenii, care usor usor, au inceput sa inteleaga ca a da bani cersetorilor inseamna a intretine si a perpetua acest fenomen.
Eugen Pancu, director Politia Locala Piatra Neamt a declarat in acest sens ca de cand a debutat aceasta campanile, au fost organizate, chiar si de cate doua ori pe saptamana, razii pentru a strange cersetorii de pe strazi, atat pe cei minori cat si pe adulti. S-a diminuat numarul acestora, dar desigur aceste actiuni ar trebui sa aiba caracter de permanenta pentru a se stopa definitive fenomenul.
Cu sprijinul Politiei Municipiului Piatra Neamt si cu cel al primariei, Politia Locala va continua aceasta campanie. La sfarsitul saptamanii trecute s-au facut verificari in cartierul Speranta, la fostele hale F1 si F2, in vederea identificarii persoanelor care mai locuiesc acolo, pentru a vedea daca au forme legale sau nu. Ideea acestor controale a venit si ca urmare a faptului ca multi adulti cu minori, care stau acolo, apar pe strazile din municipiul Piatra Neamt si apeleaza la mila publica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.