Darius Valcov, Ministru Delegat pentru Buget Finate a sosit si la Piatra Neamt. Insotit de alti doi oficiali ai ministerului pe care il reprezinta, ministrul Valcov a prezentat, in fata primarilor si oamenilor de afaceri din Neamt doua scheme de ajutor de stat menite sa creeze locuri de munca si sa reduca somajul. Intalnirea a fost organizata cu sprijinul Institutiei Prefecului, iar de la dezbatere nu a lipsit presedintele Camerei de Comert si Industrie a judetului Neamt, Mihai Apopii. Cele 2 scheme de ajutor de stat prezentate la Piatra Neamt, se refera la sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca – minimum 10 locuri de munca si finantarea realizarii de investitii an active corporale si necorporale de inalta tehnologie, aferente unor investitii mari.

Darius Valcov, Ministru Delegat pentru Buget Finante

”Ne aflam astazi la Neamt, un judet in care rata somajului este de 5,7%, sub rata tarii. Schemele de ajutor de stat deopotriva la scaderea ratei somajului. Una dintre aceste scheme functioneaza inca din anul 2007, dar din pacate doar o singura firma din judetul Neamt a accesat-o. Mi-as dori ca in perioada urmatoare, aceste scheme sa fie accesate de cat mai multe firme din acest judet. De asemenea, pregatim o noua schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea serviiilor turistice, iar judetul Neamt este unul dintre acele judete ce au un astfel de potential. Prima schema, cea care prevede sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca, are un buget de 600 de milioane de euro. Sesiunea pentru accesarea acestei scheme a fost deschisa deja si chiar a fost prelungita pana pe 28 noiembrie. Cea de a doua schema, care are ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie, are un buget identic si va ramane deschisa pana la epuizarea resursei financiare. De aceasta schema pot beneficia marile companii dar si IMM-urile pe durata 2014 – 2020”, a spus Darius Valcov, ministru delegat pentru Buget Finante. “

In acelasi context, Mihai Apopii, presedintele CCI Neamt, a remarcat faptul ca aceste scheme de ajutor vin in sprijinul oamenilor de afaceri si in sustinerea comunitatilor locale, a caror dezvoltare depinde de mediul de afaceri si de crearea de locuri de munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.