Epidemiologii din cadrul Directia de Sanatate Publica Neamt au termen pana astazi sa finalizeze si sa transmita la Ministerul Sanatatii centralizarea datelor privind numarul elevilor si prescolarilor care vor fi imunizati in cadrul campaniilor scolare de vaccinare in anul scolar 2014-2015. In baza acestei catagrafii DSP va primi dozele necesare derularii campaniei in cele mai bune conditii.
In anul scolar trecut au fost unele sincope in aprovizionarea cu vaccinuri, insa acesta nu a fost singura problema. Foarte multi parinti au refuzat vaccinarea copiilor din diverse motive, principalul invocat fiind posibilele reactii adverse produse de un ser sau altul.
Elena Mucilenita, epidemiolog in cadrul Directiei de Sanatate Publica Neamt, a declarat ca primii programati in Campania 2014-2015 sunt scolarii din clasele primare. In mai putin de o luna, respectiv din 20 octombrie, prichindeii vor fi imunizati daca parintii isi vor da acceptul in scris si daca sanatatea le va permite acest lucru. Campania se va incheia cu elevii din clasele a VIII-a si a IX-a, in 15 decembrie.
Potrivit planificarii, in intervalul 20- 31 octombrie 2014 la clasa intai se va proceda la vaccinarea antirujeolica – antirubeolica – antiurliana (ROR), apoi in perioada 10-21 noiembrie 2014, la clasa a II-a si la pregatitoare se va face imunizarea antipoliomielitica (VPI). Vaccinarea diftero-tetanica(d T)la clasele a VIII-a si a IX-a se va face in perioada 2-15 decembrie 2014.
Vaccinarea copiilor nescolarizati se va efectua prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.
Inaintea fiecarei campanii de vaccinare, Directia de Sanatate Publica Neamt va organiza sesiuni de instruire in randul populatiei. Scopul acestor sesiuni este de a creste acoperirea vaccinala prin cresterea gradului de constientizare al populatiei in privinta importantei vaccinarii si consolidarii sistemelor de vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.