Alegerile prezidentiale se apropie cu pasi repezi, in fiecare zi. Pe 2 noiembrie, romanii din intreaga tara dar si cei din afara granitelor sunt convocati la urnele de vot pentru a pune stampila pe numele viitorului lider al statului.
Andrei Plesu, intr-un editorial publicat in varianta on-line a ziarului Adevarul critica numarul candidatilor la presedentia Romaniei.
“La alţii, bătălia electorală pentru funcţii supreme se dă, de regulă, între doi combatanţi (maximum doi sau trei în etapa preliminară). La noi e inflaţie! De-atîta belşug, nu ştii ce să cumperi. La alţii, candidaţii prezidenţialelor se cunosc din vreme: sunt anunţaţi cu mult timp înainte de scrutin, sunt pregătiţi şi susţinuţi de echipe competente, sunt prezenţi, cu un profil bine definit, pe scena politică, aşa încît alegătorul are răgazul să-şi facă o idee consistentă despre gîndirea, caracterul, înzestrările şi faptele celui care, în final, îi va cere votul.”  Andrei Pleşu
Electoratul, opinia publica, s-a declarat de asemenea confuz în ceea ce priveste alegerea unui nou presedinte care sa apere integritatea statului roman. Printre discursurile electorale ale candidatilor, populatia Romaniei este sufocata mediatic de subiecte care nu tin de alegeri, si care distrag atentia de la subiectul principal al momentului.
“Constituţional vorbind, oricine are dreptul să intre în luptă. Nu contest, în cîteva cazuri, îndreptăţirile personale şi contextuale ale celor care au hotărît să se ”angajeze”. Constat doar că această variantă de campanie, acest mod de a traversa un episod electoral este neprofesionist, improvizat, neserios. Rezultatul va fi pe măsura acestei nefaste „originalităţi”. Vom avea, probabil, un preşedinte de adunătură şi o clasă politică asemenea lui. Vom culege roadele unei cronice imaturităţi politice şi civice.” Andrei Plesu

https://www.youtube.com/watch?v=hP6ypSA7BRc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.