Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Neamt deruleaza in perioada august – septembrie o campanie prin care se doreste constientizarea populatiei asupra importantei utilizarii detectorului de fum si a comportamentului in situatii de urgenta. “Campania de informare preventiva „Detectorul de fum de tip autonom va poate salva viata” are ca scop informarea cetatenilor din Neamt despre avantajele, in planul securitatii personale, a echiparii locuintelor cu detectoare autonome de fum.

Potrivit statisticilor, in cele mai multe cazuri in incendii decesele sunt din cauza fumului. Mai mult, cei mai multi dintre cei care au murit in incendii, au fost surprinsi in timpul somnului. Astfel ca reiese faptul ca multe dintre victime ar fi supravietuit daca ar fi avut locuinta protejata cu un detector de fum. Un numar mare de oameni isi pierd viata anual datorita incendiilor, altii sunt raniti grav sau raniti usor. Detectoarele autonome sunt aparate pentru detectarea si alarmarea la incendiu, care functioneaza pe principiul dispersiei luminii, transmisiei luminii sau al ionizarii, pentru utilizarea in domeniul locuintelor sau altor aplicatii asemanatoare. Parametrul supravegheat de regula cu detectoarele autonome este fumul degajat la incendiile din locuinte. Rolul unui detector consta in a depista si semnaliza cat mai repede incendiul. In caz de incendiu, detectorul autonom de fum emite semnale audibile de alarma.

Specialistii spun ca detectorul autonom trebuie amplasat la mijlocul camerei sau holului, astfel incat sa aiba o distanta de siguranta de cel putin 30 de cm fata de pereti sau de sursele de lumina. Detectoarele pot genera semnale de alarma numai daca fumul intra in senzor, prin urmare orice fenomen care produce obturarea intrarilor la senzor, cum ar fi lucrari de zugravire, pozarea unor grinzi etc., pot impiedica functionare a detectorului. Achizitionarea unui detector este accesibila, putand fi cumparate din magazinele ce comercializeaza materiale de constructie la un pret ce porneste de la 25 de lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.