Mutarea Serviciului de Permise si Inmatriculari Neamt, a intrat in linie dreapta. Pana acum Serviciul a functionat ani buni in cladirea Mall Forum Center, administrata de Primaria Piatra Neamt, prin Locativserv. Decizia mutarii a fost luata inca de anul trecut (Vezi Serviciul de Permise și Înmatriculări se mută din mall-ul de la piață, în alt mall), in urma nemultumirilor functionarilor de la Permise, privind conditiile din spatiul in care-si desfasurau activitatea. Tot de anul trecut s-a batut palma cu administratorii mall-ului Galleria din cartierul 1Mai, unde s-a alocat spatiu cu titlu gratuit, ca si in mall-ul primariei. Gazduirea Permiselor si Inmatricularilor este o adevarata gura de oxigen pentru mall-ul Galleria, pentru ca afluxul mare de cetateni va relansa comertul in mall. De altfel deja a crescut cererea de inchirieri pentru spatii comerciale. Mall-ul avea serioase probleme in acest sens, dupa deschiderea City Shopping Center din cartierul Precista.

Noile spatii in care va functiona Serviciul de Inmatriculari si Permise au fost deja amenajate, urmand doar sa mai fie instalate aparatura si mobilierul.

Potrivit surselor tvmneamt.ro, mutarea efectiva a Serviciului Permise si Inmatriculari, va avea loc in a doua jumatate a lunii octombrie. Deocamdata nu a fost stabilita data exacta, insa in mod sigur va fi intr-o zi de vineri, cand programul de lucru va fi oprit, urmand ca timp de 3 zile (vineri, sambata, duminica) sa se faca transferul tuturor echipamentelor, arhivei, mobilierului, etc., pentru ca programul cu publicul sa se poata relua luni in noul spațiu. Mutarea este destul de complicata, intrucat va fi nevoie si de jandarmi, pentru ca vor fi transportate echipamente electronice care țin de STS, servere cu diferite informatii, sau documente cu caracter secret. De asemenea, trebuie mutat si utilajul cu care se confectioneaza placutele de inmatriculare, cu o greutate de aproape o tona. Pentru aceasta operatiune este nevoie si de o macara, atat pentru scoaterea mașinăriei din subsolul mall-ului primariei, cat si pentru amplasarea ei la etajul mall-ului Galeria.

Desi in ultimele zile au circulat unele zvonuri cum ca noul spatiu pentru Permise si Inmatriculari nu a obtinut aviz ISU, acestea au fost infirmate astazi. Slt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt, a declarat pentru tvmneamt.ro ca documentatia a fost depusa de mall Galeria in urma cu peste 3 luni, iar zilele trecute, a fost eliberat si avizul de securitate la incendiu.

Acum ramane de vazut cum se va descurca administratorul Mall Forum Center, pentru ca plecarea Serviciului de Permise si Inmatriculari inseamna de fapt plecarea majoritatii comerciantilor care pana acum plateau chirie catre Locativserv.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.