Ca orice moldovean lucid si cu capul pe umeri, m-am decis intr-o sambata dimineata, sa imi iau cele de trebuinta si sa purced impreuna cu familia pe plaiuri musatine. De ce pe plaiuri musatine ? Simplu…ca de plaiurile de sub Pietricica sunt plictisit. Aceleasi fete triste, acelasi comert gretos, si faptul ca daca ma duc in strandul tineretului sau in oricare alta locatie sunt chelit de bani, si toti comerciantii se uita la mine ca la un dusman de clasa.

Am zis sa incerc altceva si am facut-o. M-am dus spre Roman. Am aflat io din spusele altora cum ca la Roman e fain si… dupa un drum destul de scurt, destul de bun si destul de relaxant, am ajuns in cele din urma la Roman. Am fost ghidat spre parcul din oras…m-am pregatit cu bani pentru a face fata mulsului comercialistic, mi-am luat inima in dinti si am calcat in parc.

SURPRIZA…In parcul din Roman, nu se plateste intrarea, in parcul din Roman nu vezi cersetori si cetateni de alta etnie care sa iti strice buna dispozitie si in parcul de Roman este pur si simplu o gradina zoologica, in adevaratul sens al cuvantului bun. Acolo, am vazut pe lacul din centrul parcului, lebede, pauni si alte specii de pasari pe o insulita. M-am plimbat, m-am dat cu barcuta, am mancat inghetata si vata pe bat si am ajuns si cu bani acasa. Am cheltuit, acolo in jur de 50 de ron si m-am si relaxat, si eu si familia mea.

Din cate am inteles de pe la oamenii locului, acel parc era o mare BUBA in Roman, dar niste baieti destepti au reusit sa faca o capodopera a petrecerii timpului liber.

Si uite asa, orasul Piatra Neamt, inghite praf in urma orasului Roman.

Voi reveni duminica viitoare sa va vorbesc despre cum poti sa iti petreci weekend-ul si la Suceava.

Screech

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.