Daca ar fi avut demnitate, si-ar fi scris demisia”, a declarat premierul Ludovic Orban, referindu-se la prefectii PSD. El a anuntat la o intalnire cu liberalii din Arges ca imediat dupa turul doi al alegerilor prezidentiale, vor fi inlocuiti toti prefectii PSD, deci si prefecta judetului Neamt, Daniela Soroceanu. ”Pe de altă parte, prefectul e reprezentantul guvernului în fiecare judeţ, nu putem accepta să lucrăm cu cei pe care i-a pus Dăncilă sau mai ştiu eu ce pesedist (…). Ei, dacă ar fi avut demnitate, ar fi venit şi şi-ar fi scris demisia, pentru că aşa procedează normal un om care înţelege că el este pe sens invers, că nu poate să reprezinte guvernul PNL şi al opoziţiei în judeţ. (…) Încă mai au timp să-şi scrie demisiile după alegeri, dacă nu şi le scriu, cu siguranţă vom înlocui toţi prefecţii şi toţi subprefecţii, nu există niciun fel de dubiu în privinţa asta“, a spus premierul, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a mai explicat ca prefectii pusi de PSD nu au fost demisi pana acum pentru a nu da nastere unor speculatii, cum ca Guvernul PNL ar intentiona sa influenteze alegerile prezidentiale. “Acum i-am lăsat pe prefecţi să organizeze alegerile, că dacă ne apucam să schimbăm prefecţii, imediat ne-ar fi acuzat (…). Îi batem cu prefecţii lor şi îi batem de le sună apa în cap cu prefecţii lor“.

Potrivit surselor tvmneamt.ro, avocatul George Lazar are cele mai mari sanse pentru preluarea functiei de prefect al judetului Neamt. El a mai fost prefect intre anii 2012 si 2014.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Sper ca a fost o gluma afirmatia cu demisia. Tocmai in aceste zile au primit mii de lei pentru ca au coordonat alegerile, cum sa renunte la asa ceva. E o intreaga conspiratie alcatuirea listelor cu cei care primesc bani grei. Si chiar daca nu ar fi fost vorba despre bani sper ca nu va asteptati ca un asemenea caracter infect poate deveni moral. Miercuri va fi numit Lazar, dupa ce obtinut 197,5 puncte din 200 posibile la concursul la care a participat de unul singur la primaria Roman. Toata lumea spera sa nu o regrete pe soroceanca daca Lazar nu renunta la unele obiceiuri, arogante, mizerii pe care le-a facut in primul mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.