Candidații PSD la Consiliul Local Piatra Neamț: „Pentru fiecare categorie e ceva de făcut în oraș!”

PSD Piatra Neamț a intrat în pre-campanie electorală, iar pretendentii la locurile de consilieri locali s-au încolonat după „locomotiva” Răzvan Cuc. Lista de consilieri este însă destul de lungă asa ca prezentam mai jos ce propuneri au pentru Piatra Neamt, 3 dintre ei.

Octavian Diaconița este arbitru național de volei și este interesat mai ales de sport. „Un copil care nu face sport nu se va dezvoltă normal. În programul nostru pentru Piatra Neamț avem în vedere și acest lucru. Sportul ne ține sănătoși, iar performanțele ne umplu de mândrie, nu-i așa? Primăria va sprijini echipele sportive de performanță și va crea condiții pentru sportul de agrement. Vrem să construim spații multifuncționale în fiecare cartier. Acestea vor fi compuse din terenuri de sport (de dimensiunea unui teren de baschet), locuri de joacă și mese de șah pentru vârstnici”, explică Diaconița. „Este vorba despre un concept mai profund aici, cel de comunitate. Pentru că integrezi mai multe generații și le pui laolaltă. Trebuie să readucem unitatea printre pietreni, acea normalitate în care oamenii se salută și își zâmbesc”, subliniază Diaconița.

Octavian Diaconița

„E nevoie de o echipă social-democrată la Primărie!”

Pe de altă parte, e nevoie de implicare în zona serviciilor sociale. Aici explică mai aplicat Florentina Moise, președinte al PSD Piatra Neamț: „Prea multe lucruri sunt rămase în urmă. Și aici, lista proiectelor este lungă. Înființăm cabinete stomatologice în școli. Modernizăm și dotăm Centrele medicale de permanență, construim un cămin nou pentru vârstnici și asigurăm sedii pentru victimele violenței domestice. Introducem un sistem de monitorizare digitală pentru persoanele cu nevoi speciale și vârstnicii singuri. Sprijinim ONG-urile dedicate serviciilor sociale. Construim noi locuințe prin ANL, pentru că lista de așteptare este lungă și avem nevoie de tineri în oraș, care să își întemeieze familii. Nu putem sta, ca administrație cu mâinile în sân și să lăsăm greul pe câteva persoane inimoase din oraș care duc ajutoare la cei necăjiți și strâng, numai ele știu cum! – câte o brumă de alimente sau medicamente pentru cei bolnavi. Primăria poate fi un bun exemplu de solidaritate dar cu programe ferme, transparente, cu obiective și rezultate. Dar pentru toate acestea este nevoie de o echipă social-democrată la Primărie”, e de părere Florentina Moise.

Florentina Moise- președinte PSD Piatra Neamț

„Vrem încă o tiribombă care să plimbe aer, lângă telegondolă?”

Marius Novac este om de afaceri și vede lucrurile foarte pragmatic. Pentru el, esențial în oraș este mediul economic. „Sunt câțiva oameni de afaceri în Piatra Neamț care țin acest oraș. Orice am spune, nu poți face nimic fără capital. Primăria poate fi un bun facilitator aici – sunt primari care efectiv caută bani! Fac proiecte europene și aduc investitori, pentru că scopul lor e ca orașele lor să se dezvolte și oamenii să trăiască mai bine. Când va fi Răzvan Cuc primar, eu vă promit că merg cu el la 100 de firme mari să le convingem să investească aici! Am și vorbit despre asta. Plus că avem și noi resurse aici, în Piatra. Se pot face lucruri, dacă ai idei și chiar vrei să faci. Dacă oamenii au venituri, au din ce trăi, au ce cheltui. Nu poți să faci încă o tiribombă pe Cozla, cum am auzit la nu știu cine! Păi vrem încă o tiribombă care să plimbe aer, lângă telegondolă? Nu, mulțumesc! Aia o faci când oamenii vor avea bani de cheltuit acolo, nu înainte!”, spune Marius Novac.

Marius Novac

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.