Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Secuieni a participat la Targul International Bucuresti. In cadrul sectiunii de Biosecuritate Alimentara, Statiunea Secuieni este reprezentata prin expunerea dr.ing. Constantin Gauca, in care se va regasi oferta Statiunii de Cercetare Dezvoltare Agricola Secuieni privind soiurile de canepa monoica si tehnologiile de cultivare in agricultura din Romania.
Nu intamplator SCDA Secuieni a fost invitata la aceasta manifestare stiintifica de nivel national, pentru ca este singura unitate de cercetare profilata pe canepa monoica. Soiurile de canepa monoica create la SCDA Secuieni si omologate sunt unice in Romania.
Cinepa este o cultura pe cale de disparitie la noi in judet, dar si din intreaga tara. In Neamt, imediat ce au intrat in faliment topitoriile de in si canepa de la Caciulesti si Sagna, nimeni nu s-a mai ocupat de aceste culturi. In momentul de fata, in tara, cu canepa se cultiva o suprafata mai mica de o treime decit avea SCDA Secuieni, intr-un an, inainte de 1989, pentru obtinerea semintei din categorii biologice superioare. Inainte, in Romania, se cultivau cu canepa peste 40.000 ha, tara noasta ocupa pe atunci locul al treilea in randul tarilor mari cultivatoare de canepa. La nivel national, erau atunci 36 de topitorii care prelucrau tulpinele de canepa.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.