Politistii au gasit ieri, sute de pastile de ecstasy, asupra a doi barbati care le detineau pentru a le vinde si pentru consum propriu.

Ieri, 22 septembrie a.c., poliţiştii de combaterea a criminalităţii organizate din Neamț şi Bacău, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au depistat două persoane cu vârste de 36 și 33 de ani, bănuite de aprovizionare, comercializare și consum propriu de droguri de risc și de mare risc.

Asupra uneia dintre ele s-au găsit 884 de comprimate MDMA- ecstasy. Cele două persoane au fost reținute pentru 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc, în vederea consumului propriu, urmând a fi prezentate astăzi instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Ce este ecstasy?

MDMA (3,4-methylenedioxy-N-methylamphetamine) este o substanță psihoactivă empatogenă din familia amfetaminelor. Ea este întâlnită de obicei sub formă de tablete sau capsule numite ecstasy, ce pot conține de asemenea și alte substanțe.

Efectele sale psihice constau în euforie, stare energică, reducerea anxietății, empatie pronunțată, sentiment de intimitate față de cei din jur, creșterea excitabilității sexuale, halucinații moderate. Din punct de vedere fizic pot apărea: lipsa poftei de mâncare, încleștarea involuntară a dinților, vedere încețoșată, creșterea pulsului, dilatarea pupilelor, alternanța senzației de căldură cu frisoanele, stare de leșin.

După încheierea efectului pot apărea, mai ales în cazului unui consum abuziv: depresie, tulburări de somn, anxietate severă, confuzie, paranoia. Cauza este dată de epuizarea resurselor de serotonină, neurotransmițător ce joacă rol direct în reglarea dispoziției, agresivității, activității sexuale și a somnului.

MDMA este considerat ca având potențial adictiv scăzut, dar creează rapid toleranță (este necesară o doză mai mare pentru obținerea efectului dorit). (sursa: WIKIPEDIA)

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.