Andrei Carabelea a fost învestit ieri in functia de primar si a depus juramantul in cadrul unei ceremonii care a avut loc in strandul din Piatra Neamt, la Rubik Hub. În discursul sau, Carabelea a dat asigurari Piatra Neamt intra intr-o noua etapa si ca actiunile sale in calitate de primar vor fi bazate pe meritocrație, competență si dedicare. ”De astăzi înainte, orașul nostru intră într-o nouă etapă. O etapă care îmbină perfect entuziasmul tinereții unei noi generații de oameni politici, cu experiența și cunoștințele celor care au performat deja și cu viziunea celor mai înțelepți. Știu că în politică tinerețea nu este întotdeauna o virtute, dar următorii patru ani vă vor demonstra că este. Însă, cea mai mai importantă virtute, în politică și în administrație, este onestitatea.  Încep acest mandat cu inima împăcată că am câștigat încrederea dumneavoastră cu onestitate și cu bună-credință. Așa va fi tot mandatul meu. Unul onest, unul în care faptele vor vorbi de la sine.

Încă din prima zi după alegeri, am înțeles că sunt foarte multe probleme de rezolvat și că așteptările sunt imense. Am înțeles că nici timpul nu mai are răbdare și nici noi. Dar e normal să fie așa, după decenii de deziluzii și speranțe irosite. Dovadă stau sutele de mesaje pe care le-am primit, în ultima lună, de la pietrenii care își doresc un oraș schimbat rapid.

În ultima lună am găsit soluții pentru proiecte mici de infrastructură, dar importante pentru câteva zeci de companii și mii de cetățeni din orașul nostru. Am identificat metode prin care reducem povara datoriei publice și proiecte care să dezvolte rapid orașul nostru. M-am conectat cu oameni cu experiență și viziune pe politici de dezvoltare urbană.

Toate acestea sunt elemente ale căror rezultate se vor vedea în lunile ce urmează.

Mandatul meu nu este despre primarul Andrei Carabelea, nu este despre Partidul Național Liberal sau despre echipa de consilieri locali. Mandatul meu este despre dumneavoastră. Este despre și pentru oameni. Pornim împreună o nouă etapă a orașului nostru. Și spun împreună pentru că ce putere are un om, fie el și primar, să le rezolve singur pe toate? Însă, imaginați-vă ce putere avem să facem totul împreună. Mandatul acesta nu este despre mine, despre consilieri sau despre partide. Este despre noi toți.

Mandatul meu este despre copilul care trebuie să meargă kilometri până la un loc de joacă decent, despre bătrânul care are nevoie de îngrijire permanentă. Despre mamele care nu au trotuare civilizate pe care să își plimbe copiii sau despre oamenii cu dizabilități care nu au trasee adaptate la nevoile lor speciale. Mandatul meu este despre viitorul orașului nostru, despre a oferi șansa generațiilor copiilor noștri de a spune: vreau să rămân acasă, pot să fiu fericit acasă.

Și, în egală măsură, despre meritocrație, competență, dedicare. Dincolo de politică, de calcule sau planuri, de astăzi vorbim despre oameni, nevoile lor, soluții la probleme. Despre a lăsa în urma noastră un oraș mai curat, mai verde și mai dezvoltat.

Cu aceste lucruri în minte, în fiecare secundă, cu implicarea unei echipe de oameni profesioniști, în Consiliul Local, în primărie și în companiile municipale, cu sprijinul colegilor profesioniști din PNL, din guvernul României și din Parlament, după alegerile din 6 decembrie, vă asigur că  începem astăzi construcția proiectului noua Piatra.Vă aștept alături, să regăsim împreună strălucirea de Perlă a Moldovei și să reclădim o comunitate în care să fim fericiți.  Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Andrei Carabelea, conform unui comunicat al Primariei Piatra Neamt.

Tot ieri, a avut loc la Rubik Hub si sedința de ceremonie de constituire a Consiliului Local, se mai arata in comunicatul primariei.

Consilierii locali care au depus jurământul, sunt:

ALUI GHEORGHE ADRIAN

ASANDEI CONSTANTIN ALEXANDRU

CHITIC DRAGOȘ VICTOR

ENACHE NICOLAE CIPRIAN

FILIP CEZAR CONSTANTIN

GAVRILESCU BOGDAN

GRIGORAȘ ADRIAN

HARBUZ LIVIU

IRIMIA MARIUS IOAN

LEHĂDUȘ ALIN ȘTEFAN

LUCA MOISE FLORENTINA

MIHALCEA CRISTIAN

MONDA ANA

NOVAC MARIUS GRUIA

OBREJA MIHAI

SAUCIUC CRISTIAN

TEODORESCU CONSTANTIN

TOFAN RAMONA MIRELA

Din cei 23 de consilieri locali pe care îi va avea municipiul Piatra-Neamț, 4 au renunțat la mandat, iar supleanții lor nu au depus jurământul astăzi deoarece mandatele lor nu au fost încă validate. De asemenea nici domnul MOROȘANU ALIN IONUȚ nu a depus astăzi jurământul, fiind absent motivat. Ei vor depune jurământul în următoarea ședință a Consiliului Local Piatra-Neamț, se mai precizeaza in comunicat.

La eveniment ar fi trebuit sa participe si premierul Ludovic Orban, insa acesta si-a anulat vizita in ultimul moment.

Ionut CORFU

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.