Primarul Andrei Carabelea (mai nou si primvicepresedinte PNL Neamt) continua seria angajarilor in Primaria Piatra Neamt. Nu cu mult timp in urma, prin infiintarea unor noi Directii, in institutie au mai fost create cam 60 de noi posturi. Urmeaza acum si angajarea lui Liviu Harbuz, șeful Pro Romania Neamt, partid care a dat unul dintre viceprimari, pe Alin Lehăduș. 

Surse din primarie afirma ca Liviu Harbuz ar urma sa fie angajat pe postul de consilier al primarulului sau consilier al viceprimarului care îi este subordonat pe linie de partid. Acesta poate fi angajat prin dispozitie de primar. La sfarsitul saptamanii trecute, documentele necesare angajarii lui Harbuz erau pregatite, insa astazi, intr-o convorbire telefonica cu reporterul tvmneamt.ro, acesta a negat ca ar urma sa ajunga pe statele de plata ale Primariei Piatra Neamt, dar a lasat sa se inteleaga ca ar exista totusi niste discutii pe aceasta tema. Apropiati ai primarului Carabelea spun ca aproape se batuse palma, insa nu au putut fi satisfacute anumite conditii impuse de Liviu Harbuz, asa ca totul a ramas deocamdata in stand by, insa nu s-a renuntat cu totul la idee, venirea lui Harbuz de-a dreapta lui Carbelea, fiind acum doar o chestiune de timp.

Harbuz ar urma sa se ocupe de imaginea si comunicarea lui Carabelea cu presa. Cu alte cuvinte, s-ar vrea ca Harbuz sa-i mai coafeze un pic imaginea primarului. Misiune extrem de grea spun gurile rele, dupa avalansa de gafe comise de primar si dupa ce s-a demonstrat cu varf si indesat ca administrarea orasului nu este o joaca de copii si nici un pretext cu iz de abuz de putere, pentru numirea prietenilor in functii cheie.

Later EDIT: Desi initial nu a raspuns la telefon, primarul Andrei Carabelea a revenit cu un apel telefonic chiar inainte de publicarea stirii. Spre deosebire de Liviu Harbuz, edilul confirma informatiile tvmneamt.ro si dă ca sigură angajarea lui Harbuz in primarie, in cel mai scurt timp posibil: ”Se va intampla cat de curand (n.red. angajarea) cu putinta. Cel mai probabil ca fi un contract part time pentru ca asa își doreste domnul Liviu Harbuz si eu sunt convins ca va aduce plus valoare pe partea de comunicare, pentru ca avem o foarte mare nevoie de o abordare mai profesionista a comunicarii publice din partea primariei catre public, catre cetateni”, a declarat primarul Carabelea.

Acesta a mai confirmat si ca Harbuz va fi angajat pe functia de consilier al primarului. Despre faptul ca Liviu Harbuz a negat angajarea lui in Primarie ca fiind iminenta, Carabelea a schimbat ușor directia si a spus ca el a fost cel care a facut propunerea si spera ca aceasta sa aiba un raspuns favorabil. Totodata, primarul inca este convins ca ideile lui pentru Piatra Neamt sunt bune, insa nu au fost prezentate pozitiv publicului, probabil o noua aluzie la presa pe care tot el o acuza ca dezinformeaza si manipuleaza pe subiectul celebrului Regulament. ”In momentul de fata avem doar discutii si eu ma astept sa se materializeze. Nu a cerut nicio conditie speciala, chiar vrea sa contribuie si el la a lasa o amprenta pozitiva in oras. Si el stie ca in ceea ma priveste sunt motivat de cele mai bune intentii, doar ca in ultima perioada au existat o serie de abordari care nu au fost… nu s-a respectat o abordare pozitiva in spatiul public si atunci, pentru a corecta acest lucru, este clar ca ne asumam ceea ce putem imbunatati si ceea ce trebuie sa imbunatatim noi si in acest context i-am facut aceasta propunere domnului Harbuz si am convingerea ca imbratiseaza aceasta idee”, mai completat primarul Andrei Carabelea.

Imediat dupa alegerile din septembrie 2020, Liviu Harbuz l-a sprijinit intens pe Carabelea, atat pentru fomarea majoritatii in Consiliul Local, cat si pentru alegerea celor doi viceprimari, ramasi deocamdata tot suspendati, dar cu mari sanse sa revina pe functii. Liviu Harbuz a fost nevoit sa-si dea demisia din Consiliul Local, dupa ce a pierdut procesul cu ANI privind starea de incompatibilitate in care s-a aflat pe vremea cand era deputat.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. O mare rusine la felul cum toti acesti baieti isi impart functiile ! Carabelea este nepotul lui Gheorghe Stefan, a dat-o la o parte pe Oana Sarbu din functia de secretar general, l-a pus pe baiatul lui Gheorghe Stefan.

  2. Din ce se aude dl Harbuz s-ar fi mutat in strainatate din cauza problemelor de sanatate (cabinetul notarial nu stiu daca mai functioneaza). Acum revine pe un post la primarie? Nu era incompatibil pentru CJ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.