Primarul Andrei Carabelea demonteaza inca o stire falsa publicata de oficina PSD Neamt. Este vorba despre site-ul ziarpiatraneamt.ro, administrat de Robert Iosub, unde in mod frecvent sunt publicate stiri false referitoare la administratia municipiului Piatra Neamt.

O astfel de stire a fost publicata pe 10 mai (foto jos), cand în site-ul de propaganda PSD- Arsene, s-a afirmat ca Primaria Piatra Neamt ar fi mutat râșii de la Zoo Piatra Neamt într-o alta gradina zoologica unde sunt conditii mai proaste decat la Piatra Neamt. In realitate, Primaria Piatra- Neamt nu era proprietara animalelor respective.

Râșii erau ai firmei care administreaza in prezent Parcul Zoo din Piatra Neamt. Administratorul acesteia (deci NU Primaria) a decis sa mute animalele intr-un alt loc de profil, unde acestea beneficiaza de spatii de 10 ori mai mari decat cele in care erau tinuti la Piatra Neamt.

Iata precizarile primarului Andrei Carabelea: Pentru că am primit foarte multe întrebări, generate de articolele apărute în presa locală, vă transmit următoarele clarificări pe subiectul animalelor de la Grădina Zoologică din Piatra Neamț:
așa cum am menționat în repetate rânduri, o parte dintre animalele de la Grădina Zoo sunt proprietatea administratorului, iar o mică parte a primăriei.
demersurile noastre de consultare cu asociații de profil pentru identificarea celor mai bune metode de relocare a animalelor le vizează pe cele din proprietatea primăriei. Pentru celelalte, tot ce putem face este să asigurăm consultanță și să sfătuim administratorul grădinii zoologice pentru a lua cele mai bune măsuri. Decizia finală, însă, îi aparține și nu avem pârghiile legale pentru a interveni.
râșii vânduți unei alte grădini zoologice aparțineau operatorului privat. Din informațiile noastre aceștia sunt în condiții mult mai bune și beneficiază de un spațiu chiar de 10 ori mai mare decât cuștile în care stăteau la noi.
Așa cum știți, motivul principal pentru care eu am propus și dumneavoastră ați votat pentru desființarea Grădinii Zoologice este bunăstarea animalelor. Refuz să cred că există oameni care le privesc doar ca pe un business și cărora nu le pasă de condițiile în care acestea trăiesc. În tot ce ține de Primărie, mă voi asigura că niciun animal nu va avea de suferit și că va merge de la rău spre mai bine. În plus, în Piatra nu vom mai avea un lagăr, un spațiu al suferinței, ci un spațiu deschis al veseliei.
PS: Le mulțumesc celor care nu merg după prima fentă, ci aleg să se documenteze sau să întrebe. Informarea corectă este întotdeauna calea cea mai bună”, transmite Andrei Carabelea.
Imediat dupa ce PSD a pierdut alegerile locale din Piatra Neamt, a fost pus la cale un plan de compromitere cu orice pret a administratiei PNL. Astfel, din directia PSD sunt lansate in mod frecevent in spatiul public informatii false sau se construiesc scenarii bazate pe informatii partial adevarate, in scop de denigrare.
Ionut CORFU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.