În spatele boicotului PSD privind salvarea telegondolei, ar putea fi interesele unei mafii imobiliare. Asta a spus în esență astazi, primarul Andrei Carabelea.

PSD Piatra Neamt sabotează de săptămâni întregi proiectul primarului Carabelea, prin care acesta vrea să evite falimentul Perla Invest, astfel încât, telegondola să rămână functionala, la fel si baza hipica. Pentru că este un proiect care priveste bunuri de patrimoniu nu sunt de ajuns voturile majoritatii PNL-USR-Pro Romania din consiliul local, fiind nevoie de încă cel putin 3 voturi din partea partea partidelor de opozitie (PSD-PMP), ai căror consilieri locali au ajuns in functii pentru a reprezenta interesul comunitatii, la fel ca toti ceilalti consilierii locali.

Pentru a sabota proiectul și odată cu el si interesele orașului, PSD-istii au apelat la tot felul de tertipuri, unele mai ridicole decât altele. Mai întâi au lipsit de la câteva ședințe la rând, iar in ultimele zile au lansat la argumente din cele mai stupide prin care încearcă să justifice sabotajul, ba chiar au ajuns să împrăștie pe retelele de socializare atacuri la persoană la adresa primarului, și știri false care nu au nicio legătura cu subiectul. Dacă PSD-istii vor avea aceeasi atitudine și vor impiedica in continuare participarea primariei la licitatia de pe 7 decembrie pentru statia de plecare a telegondolei, devenita intre timp un simbol al orasului si cea mai mare atractie turistică, aceasta ar putea ajunge la fier vechi, iar clădirile plus baza hipică, ar putea fi cumpărate de un investitor privat, la prețuri de nimic.

Întrebat astzăzi întro conferinta de presă, care ar putea fi motivele pentru care PSD-istii luptă cu atât de multă înverșunare împotriva intereselor unui oraș întreg, primarul Andrei Carabelea a lansat o ipoteză șocantă, dar deloc surpinzătoare, dacă ar fi să ne amintim scandalurile de coruptie în care sunt implicati atât de mulți lideri PSD. Acesta a spus că în spatele acestei atitudini ar putea fi interesele unei mafii imobiliare.

Există un folclor destul de vechi în oraș cu privire la interesele din jurul terenului aferent bazei hipice, si de ce nu, asupra unor alte bunuri si suprafete de teren care au fost date prin majorare de capital societatii Perla Invest. Deci, este clar ca poate fi cineva interesat de a crea un avantaj sau… ca să o spunem mai pe șleau… un fel de mafie imobiliară care are influențe la nivelul unui partid politic. Este o ipoteza si avem si certitudinea dovedită de comportamentul opozitiei și mă refer în mod special la un partid, PSD.

Un comportament dovedit in ultimii doi ani, cu privire la numarul mare de absente pentru a bloca proiectele și mai ales, numărul mare de proiecte împotriva cărora s-au opus. Imaginati-vă că în consiliul local în ultimii doi ani de zile, numai din partea celor 5 consilieri PSD, au existat 530 de voturi împotrivă. Împotriva proiectelor orașului, împotriva primarului Carabelea, împotriva majorității, împotriva funcționării administrației, împotriva proiectelor de investiții și de dezvoltare la nivelul orașului”, a declarat primarul Carabelea.

După aceste declaratii, ar trebui ca niște institutii de ancheta sa se autosesizeze si sa investigheze aceasta ipoteza, pana ce nu va fi prea târziu, înainte ca telegondola sa fie vândută la fier vechi.

Mai jos, declaratiile complete ale primarului care a oferit și alte explicații pe acest subiect:

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.