Preocupat de problemele orasului Piatra Neamt, primarul Andrei Carabelea a fost într-o vizita la Bucuresti, unde nu a scapat ocazia sa-si viziteze la locul de munca amicul, pe Sebastian Burduja, proaspat numit în functia de Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. Burduja a avut o ascensiune fulminanta in politica din Romania. A plecat din Piatra Neamt din clasa a VIII-a, si-a finalizat studiile în SUA unde a lucrat la Banca Mondiala, iar in 2016 s-a intors in tară cu scopul declarat de a-si pune cunostintele si priceperea in slujba poporului român. De aceea, a participat extrem de activ si la protestele #rezist impotriva ”ciumei rosii”, cu care acum este coleg de alianta și guvern.
Dupa intalnirea cu Burduja, primarul Carabelea îi face acestuia un laudatio pe facebook, mentionand ca orașul nostru are un ministru în Guvernul României. ”Se spune că în politică nu există prietenii. Ce vă spun eu e că depinde de Oameni: sunt oameni care setează limitele și Oameni care le depășesc.
Iar eu vă spun că sunt mândru că prietenul meu Sebastian Burduja este Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Ajuns la București nu aveam cum să nu îi fac și prima vizită la biroul de ministru.
Sebastian are ocazia de a-și folosi experiența acumulată și demonstrată într-un CV impresionant, într-un domeniu esențial pentru noi și pentru dezvoltarea întregii administrații românești. Într-un domeniu în care sunt multe provocări. Mai ales dacă ne gândim că există funcționari care nu știu să folosească emailul sau Excel-ul.
Dar știu că Sebastian este omul potrivit la locul potrivit.
PS 1: Sunt convins că știți că Sebastian este pietrean de-al nostru. Și că orașul nostru are un ministru în Guvernul României.
PS 2: Calea digitalizării, pe care Piatra-Neamț a pornit de câteva luni, va oferi în curând pietrenilor una dintre cele mai performante platforme de servicii publice online din România. În câteva săptămâni o vom lansa”, transmite primarul Andrei Carabelea.
Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.