Primăria Municipiului Piatra-Neamț  susține activ construcția noului spital județean, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Piatra Neamț.

În timp ce proiectele primarului de Piatra Neamț sunt boicotate sistematic de PSD în scop politic, Andrei Carabelea le dă PSD-iștilor o lecție de bune practici, afirmând că nu va aluneca pe aceeași pantă a urii și dezbinării și că va face toate demersurile necesare, care țin de administrația locală, pentru ca noul spital judetean (proiect al CJ Neamt) să aibă acces la utilități. ”Nu concep că poate fi vreo opțiune de boicot sau formă de împiedicare a unui proiect de dezvoltare a comunității”, transmite primarul Carabelea.

Comunicat de presă- Primăria Piatra Neamț: La începutul acestui an, Ministerul Sănătății a anunțat lista spitalelor ce vor primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Un nou spital județean de urgență în zona metropolitană Piatra-Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare, se află pe lista de finanțare.

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea: „Acest proiect este o investiție necesară pentru întreaga comunitate, iar Primăria Municipiului Piatra-Neamț susține fără rezerve acest proiect. În acest moment toate utilitățile sunt deja până la limita teritorială a Municipiului Piatra-Neamț. Pe măsură ce proiectul va avansa, împreună cu furnizorii de utilități, vom asigura adaptarea rețelelor pentru a susține debitele și consumul necesar pentru funcționarea în cele mai bune condiții a spitalului. Nu concep că poate fi vreo opțiune de boicot sau formă de împiedicare a unui proiect de dezvoltare a comunității. Normal este ca toți factorii decizionali să se implice și să colaboreze pe orice astfel de obiectiv. Și, cel mai important, o investiție de asemenea importanță nu trebuie să se împiedice de diferende politice: avem datoria de a lucra împreună. Și nu numai pentru acest obiectiv.”

Până în acest moment, Municipiul Piatra-Neamț nu a primit studiul de fezabilitate sau alte documente tehnice. La nivelul primăriei există deja un grup de lucru care se va implica activ în realizarea tuturor obligațiilor contractuale pentru realizarea spitalului, printr-o colaborare directă cu restul instituțiilor responsabile.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.