Andrei Carabelea, primarul de Piatra Neamt, transmite ca l-a vizitat ieri pe ambasadorul Indiei la Bucuresti. In urma discutiiei cu acesta, Piatra Neamt se va infrati cu un oras din India. Totodata, au fost identificate si oportunitati de colaborare pe turism, agricultura si industrie. ”Am fost onorat să particip la un eveniment organizat cu ocazia aniversării a 75 de ani de relații diplomatice între România și India, la primitoarea reședință a Excelenței Sale, Dl. Rahul Shrivastava, Ambasadorul India in Romania, Albania & Moldova.
India este una dintre economiile puternice în plină creștere ale lumii iar relațiile diplomatice excelente pe care le avem și care se intensifică de la an la an se manifestă și prin abordări locale. Am primit cu bucurie vizita ambasadorului în Piatra Neamț, în această vară, iar cu fiecare vizită sau întâlnire mă bucur să văd că toate direcțiile abordate atunci fac pași importanți spre concretizare.
Per ansamblu, discuțiile au vizat proiecte de investiții în turism, agricultură și industrie, oportunități de export sau de import, dar și schimburi educaționale, culturale sau turistice. Mai mult decât atât, suntem pe cale să înfrățim orașul nostru cu un oraș indian de dimensiuni și caracteristici geografice similare. Acest proiect are și tot sprijinul Excelenței sale, doamna Daniela Sezonov Ţane, ambasadorul României în India”, scrie Carabelea pe facebook.
In luna septembrie, o delegatie numeroasa din CJ Neamt, in frunte cu Arsene, a vizitat Egiptul, cu scopul declarat de a pune la punct legaturi cu efecte in plan economic. Pana astazi, nu s-a concretizat nimic.
Ionut CORFU (sursa foto: facebook- Andrei Carabelea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.