Primarul Andrei Carabelea răspunde la ultimul atac lansat la adresa lui de prefectul Adrian Niță, pe subiectul noilor stații de autobuz din Piatra Neamț. Carabelea a explicat într-o emisiune la Mesagerul de Neamț, că la momentul preluării funcției de primar, contractul pentru stații era deja semnat de fostul primar Chitic și nu s-a mai putut face nimic, primăria fiind obligată prin contract să implementeze proiectul, adică să achiziționeze și să monteze stațiile. Prin urmare, primarul îi sugerează lui Niță să ceară mai multe detalii de la actualul lui coleg de partid, Dragoș Chitic. Totodată, Carabelea îi transmite prefectului că este dispus să meargă împreună cu el să sesizeze autoritățile, în caz că în contractul respectiv, semnat cu mult înainte ca el să devină primar, există suspiciunea comiterii vreunei infracțiuni.

Oare puteam eu să mai modific ceva în contractul acela? Stațiile erau deja comandate. Erau, cum ar veni, pregătite pentru livrare, proiectul era… eu nu aveam cum să fac nicio modificare la acest proiect.

Domnul prefect, dacă știe ce înseamnă acel lucru… probabil l-a auzit doar în cărți sau în filme, implementare de proiect, ar trebui să-și întrebe colegul de partid, noul coordonator (n.red. coordonator PSD Piatra Neamț), fostul primar, ce s-a întâmplat cu acele stații, de ce s-a grăbit să semneze. Dacă este vreo chestie penală acolo… păi îl somez public pe domnul prefect, să facem astăzi plângere, împreună. Să sesizăm organele competente pentru așa ceva. Nu poate să vină să acuze de vreo chestie penală, vorbind așa, doar pe facebook într-un clip. Trebuie să-și asume asemenea acuzații. Să întrebe mai întâi pe fostul primar și actualul coleg de partid, despre ce este vorba acolo, contract de proiectare și execuție, semnat în februarie 2020. Eu nu aveam de ales. Nu puteam să opresc derularea acestui contract. Nu puteam decât să ma asigur de ducerea lui la bun sfârșit, în condițiile contractuale încheiate”, a declarat Andrei Carabelea în emisiunea ”Cafeaua de dimineață”, realizată de Valentin Bălănescu.

Carabelea a preluat funcția de primar în luna octombrie 2020.

Foto: contractul semnat de Dragoș Chitic pe 25 februarie 2020, înainte cu 8 luni de încheierea mandatului de primar

Declarațiile complete ale lui Andrei Carabelea, la Mesagerul de Neamț

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.