Chiar daca este inca in concediu si a lasat Primaria Piatra Neamt fara conducere, primarul Carabelea si-a gasit timp pentru rafuieli politice, sarind la gatul PSD-istilor, care oricum aproape ca nu mai exista ca partid de opozitie in CL Piatra Neamt. ”Populism și demagogie”, caracterizeaza edilul intentia social democratilor de a se acorda o indemnizatie de 1.000 de lei la nastere mamelor din Piatra Neamt, cu scopul stimularii natalitatii.
A crește un copil înseamnă mult mai mult decât niște bani”, mai transmite Carabelea PSD-istilor intr-o postare pe facebook unde pare ca si-a mutat biroul cu totul dupa preluarea functiei.
Iata mesajul lui Carabelea pentru PSD-isti:Populism și demagogie marca PSD. Cum să votezi împotriva înființării unei creșe noi și apoi să te declari mamă și aproape de mămici?
Da, cu un tupeu incredibil, la o săptămână după ce consilierii PSD și tovarășii din opoziție s-au opus înființării unei creșe noi în Piatra Neamț, chipurile propun un proiect prin care să “stimuleze” natalitatea cu 1000 de lei la naștere.
O propunere populistă și socialistă marca PSD, partidul care doar așa știe să câștige voturi. Administrația locală are rolul esențial de a crea o infrastructură de educație care să ne educe copiii. Dar ce să știe despre educație tocmai opoziția din Piatra-Neamț, care a ignorat ani la rând acest subiect? Și cu atât mai mult partidul care a distrus educația din România în mod sistematic…
La prima vedere, 1000 de lei ar putea suna bine pentru o familie cu un copil nou născut. Dar a crește un copil înseamnă mult mai mult decât niște bani, primiți o singură dată. În plus, natalitatea trebuie stimulată în toate categoriile sociale și nu doar pe termen scurt. Si sunt convins că mulți dintre tinerii din Piatra gândesc la fel.
Dar ca să ai viziune pe termen lung, să te gândești la tot parcursul acelui copil în școală și în educație, trebuie ca politicienii să se gândească dincolo de numărul de voturi pe care îl visează la următoarele alegeri. Să vadă peste timp, în viitorul în care acești copii vor crește. Și în care ei nu vor mai ocupa scaune confortabile din care astăzi doar blochează, în loc să construiască.
Politica înseamnă voturi. Administrația înseamnă responsabilitate pentru comunitate. Abia când toti cei din funcții publice vremelnice vor învața aceasta diferența fundamentala, vom putea construi împreună.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.