După ce a creat valuri de nemultumire in tot orasul cu ”reforme” care de care mai trăsnite si mai paguboase pentru cetateni, primarul de Piatra Neamt, Andrei Carabelea, a reusit sa-si puna in cap si politistii din Sindicatul Europol. Totul a pornit după ce prin dispozitie de primar, a fost luat (sinidicalistii spun ca a fost furat) un banner prin care politistii cer sa se termine cu sistemul mafiot din Politia Română, sistem care se vede cu ochiul liber ca exista si a cangrenizat Ministerul de Interne, prin acapararea acestuia de politicieni.
Prezent ieri într-o emisiune online la Monitor TV, primarul Carabelea a incercat sa explice de ce a dat dispozitie sa fie ”furat” bannerul Europol din fata IPJ Neamt, lansandu-se in niste explicatii de-a dreptul penibile, interpretand legea dupa bunul lui plac si redefinind notiunea de protest după propriile lui reguli, de care n-a mai auzit nimeni pana acum, cum ar fi că protestele sunt cu oameni nu cu mesaje pe bannere fără să fie nimeni langa ele.
Mai mult, primarul Carabelea sustine ca Dispozitia prin care bannerul a fost ”furat” de Publiserv si Politia Locala, nu este semnat de el, ci de un coleg din Primarie. Asta inseamna ca in Primaria Piatra Neamt se fumează ceva tare, pentru ca Dispozitia de primar o dă primarul, nu orice tiriplic (ca tot e un termen de actualitate) din Primarie. Iar daca s-a intamplat asa ceva, adica daca oricine din primarie poate da dispozitii cum îl taie capul, inseamna ca in institutia administrativa a orasului exista probleme grave, chiar penale. In afara de asta, noi avem documentul (Dispozitia) pe care apare numele primarului ca fiind cel care a semnat.
In consecinta, sindicalistii Europol îi răspund primarului in termeni deloc protocolari, amintindu-i totodata, că in anul 2017 era protestatar #rezist si striga zile intregi pe strazile din Piatra Neamt, contra abuzurilor ciumei roșii, iar astazi pune piedici mișcărilor sindicale, prin abuzuri strigatoare la cer. Sindicalistii îi mai transmit primarului că prin abuzurile făcute impotriva lor, nu a reusit decât sa alimenteze si mai mult nemultumirile și să-i determine să intensifice actiunile sindicale.
Abuzul unui Primar #rezist!
Când treceți de partea cealaltă a baricadei, din protestatar înrăit ajungând primar pe spatele voturilor celor care au crezut în mesajul dvs iar din funcția de edil călcați cu bocancii pe ideea și dreptul de protest… cum v-am putea denumi domnule Primar al Municipiului Piatra Neamț, Adrian Carabelea?
N-aveți nicio autoritate să ne dictați cum să organizam un protest!
În disperarea dumneavoastră, obedientă nu știm cui, induceți în eroare opinia publică spunând că am solicitat un aviz pentru amplasarea unui banner publicitar!
Noi AM DECLARAT, așa cum spune legea, protestul la Primăria Piatra Neamț și la Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț.
Nu puteți deturna sensul protestului, vă este interzis să vă vă amestecați în treburile noastre sindicale.
Tot legea spune că în termen de 48 de ore de la primirea DECLARATIEI, DOMNULE PRIMAR, puteați emite o decizie de respingere a acțiunii de protest. N-ați făcut-o.
În schimb ați inventat o nouă regulă, cea a avizului!
Legea adunărilor publice nu spune de vreo solicitare de AVIZ, ci de DECLARAȚIE.
Dumneavoastră știți foarte bine dar faceți pe-a mortu-n păpușoi!
Cu câtă nonșalanță ne spuneți nouă că erați în concediu și le-ați zis colegilor să respecte legea ca mai apoi să susțineți exact încălcările legii făcute de colegii pe care-i pomeniți!
Exprimările: “protestul nu se face doar cu amplasarea unui banner, protestul se face așa și așa și iar așa” ne duc spre ideea că nu vă credeți primar ci proprietar de plantații unde sclavii nu trebuie să iasă din cuvântul stăpânului.
Vă oferim noi exemple de proteste cu bannere, domnule primar, chiar în urbea dvs, care n-au mai fost furate sub pretextul imbecil că se încalcă legea publicității!
Amplasarea bannerelor sindicale nu necesita niciun aviz, nu sunt cuprinse în înțelesul legii publicității și nici nu sunt construcții provizorii.
N-am văzut atât exces de zel în apărarea spațiului verde și în cazul autospecialelor din dotarea IPJ Neamț parcate exact pe spațiul verde protejat cu pieptul dezgolit de polițiștii locali abuzatori.
E corect să emită ” colegul ” dvs, pe care nu-l știe nimeni, semnează doar cu o virgulă, o dispoziție de primar, fără să fie măcar primar, dispoziție care nu ne-a fost comunicată, iar în baza acestei dispoziții bannerul să fie sustras?
Noi îl considerăm furat pentru că n-am fost înștiințați că urmează să fie demontat!
Chiar nu vă înțelegem de ce ați intrat în morcila sistemelor de “valori democratice” din MAI și Poliția Română?
N-ați răspuns în fața camerei de luat vederi dacă s-a traficat sau cumpărat influență în jurul dumneavoastră!
Vor găsi procurorii, judecătorii răspunsuri!
Suntem siguri că zelul dumneavoastră nu vine din dorința nebună de aplicare și respectare a legii!
Ați dat de gard cu legile și cu drepturile noastre sfinte și constituționale! Să știți că nu ne intimidați, dimpotrivă, alimentați turbina luptei sindicale!”, este mesajul Europol Neamt către primarul Carabelea.
Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.