De zeci de ani de zile, administratiile care s-au tot perindat pe la conducerea ”statiunii turistice de interes national”, pe numele ei Piatra Neamt, au scos din tolbă nenumarate proiecte si fel de fel de organisme, care promiteau un viitor luminos in domeniul turismului. Ce efect au avut toate conferintele, adunarile, mesele rotunde, protocoalele si vorbăriile aferente, se poate vedea astazi la orice pas in oras, dar si in orice statistica si analiza economica: ZERO

A venit asadar si timpul administratiei Carabelea, sa împinga si sa pocneasca din bici la căruța fără cai a turismului din Piatra Neamt, asa ca s-a mai facut o entitate, denumita ”Organizatia de Management al Destinației pentru Piatra Neamț”, anunta chiar primarul Andrei Carabelea, unde altundeva, decat in biroul-bulă de pe facebook. Ce credeti ca va face aceasta Organizatie? Ati ghicit. Va face proiecte.

Organizatia este ea in sine un proiect, descris de Carabelea drept ”un proiect ambitios” care in sfarsit a vazut lumina zilei ieri. ”Astăzi am făcut un pas important într-un proiect necesar pentru dezvoltarea turistică a comunității noastre. Am semnat, alături de actori relevanți ai industriei ospitaliere, statutul Organizației de Management al Destinației pentru Piatra Neamț. Dacă în urmă cu câteva luni lansam ideea înființării unei astfel de organizații, astăzi acest proiect ambițios s-a concretizat.

 După serii întregi de discuții și întâlniri, avem astăzi parteneri cu care împărtășim scopuri și obiective comune, actori importanți din domeniile HoReCa și turism, alături de care vom realiza proiecte de impact care să crească atractivitatea și vizibilitatea orașului nostru ca destinație turistică.
 În perioada imediat următoare, vom pune pe hârtie și în practică primele proiecte pentru dezvoltarea turistică a orașului nostru”, scrie Carabelea pe facebook.
Asadar, in anii urmatori, pietrenii se vor bucura de alte proiecte, care se adauga la proiectele deja facute pana astazi, pentru un turism infloritor in urbea de sub Pietricica.
Imagine de la semnarea documentelor pentru infiintarea Organizatia de Management al Destinației pentru Piatra Neamț, un moment de mare insemnatate pentru Piatra Neamt (sursa foto: facebook- Andrei Carabelea)
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. duminica erau niste turisti de prin Suceava care intrebau de ce e inchisa gradina zoo si cind se deschide; uite o idee pt un proiect: ce ziceti de o gradina zoo?

  2. Asa mai justifica mafiotii&incompetentii din Primarie angajările tuturor nulitatilor și uriașul fond de salarii din impozitele&taxele achitate de noi. Nu exista nicio toaletă publica pt. turiști, iar ei visează avioane!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.