Administratia orasului Piatra Neamt devine pe zi ce trece una tot mai amatoristica, cu repercusiuni din cele mai nefaste asupra intregii comunitati. Șirul de decizii eronate a culminat cu de acum vestitul ”Regulament de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică din municipiul Piatra Neamț”. Regulamentul care contine o sumedenie de aberatii concepute de echipa primarului (despre care acesta spune ca sunt experti unul si unul) a fost girat de edil cu propria semnatura, pentru a fi aprobat in Consiliul Local, lucru care ulterior s-a si intamplat.

Cum era si normal, imediat dupa aprobare, prsa locala a inceput sa critice aberatiile din Regulament, aducandu-le una cate una in atentia opiniei publice. Bine-nteles ca nu a durat mult pana sa inteleaga toata lumea ce se intampla si sa reactioneze in consecinta, la aceasta ora fiind deja format un curent anti Carabelea care nu mai poate fi tinut in frau, oricat de mult ar incerca primarul sa se disculpe.

Ei bine, in loc sa-si puna cenusa in cap, sa accepte ca a gresit si sa anuleze in regim de urgenta toate tampeniile cuprinse in Regulamentul conceput in biroul lui din Primarie, Andrei Carabelea arunca vina in curtea presei. Intr-o postare pe facebook prin care mai avea un pic si pomenea si de ”agenturili străine”, primarul prins cu izmenele in vine, acuza presa ca a ”atacat furibund” Regulamentul prin care el reformeaza orașul, ca ziaristii scriu doar de dragul unor click-uri si like-uri si ca dezinformeaza si manipuleaza.

Totodata, si-a scos la inaintare si postacii de partid, pentru a ataca presa care nu-i asa, se opune viziunilor neomarxiste si totalitare ale primarului ales in functie anul trecut, pe model Sector 1. Aceasta abordare denota si faptul ca locuitorii din Piatra Neamt sunt luati de prosti de administratia Carabelea, daca cineva de acolo din Primarie crede ca oamenii nu sunt in stare sa inteleaga crunta realitate si si-ar putea schimba perceptia, doar pentru ca asa zice Carabelea.

Dupa iesirea mizerabila, la mai putin de 48 de ore, Carabelea are tupeul sa invite la o conferinta de presa, aceeasi presa pe care o acuza cu cateva ore mai inainte, de dezinformare. Subiectul conferintei este tot ”Regulamentul de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică din municipiul Piatra Neamț”. Aceasta este anuntata pentru astazi, 23 iunie la ora 14:30. Deci, in loc sa convoace o sedinta de urgenta de CL prin care sa anuleze elucubratiile din Regulament, Carabelea apeleaza la presa sa mediatizeze exact aceleasi aberatii. Ce ar mai fi de explicat, ce ar mai putea spune Carabelea presei, din moment ce tot ce s-a criticat este scris negru pe alb si aprobat de chiar de el? Sau poate vrea sa se foloseasca de presa si sa transmita un mesaj public pozitiv inainte de alegerile pentru sefia PNL Piatra Neamt care vor avea loc sambata si pe care are toate șansele sa le piarda in fata fostului prefect Panaite?

Prin urmare, redactia tvmneamt.ro considera ca inainte de toate, primarul Andrei Carabelea trebuie sa-si ceara scuze pentru acuzatiile aduse presei si sa-si ceara scuze si de la pietreni pentru ca le face viata un calvar. Asa ca Tvmneamt nu va participa la conferinta de astazi de la Primarie si la nicio alta conferinta de presa la care va fi prezent si primarul Carabelea, pana ce acesta nu-si va cere scuze public de la presa locala, pentru acuzatiile total deplasate prin care a incercat sa compromita ziaristii din Piatra- Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.