In aceasta dimineata, in jurul orei 8:00, trei masini s-au tamponat pe strada Cetatea Neamtului din Piatra- Neamt, aproape de iesirea spre Targu- Neamt, toate trei avand directia de mers spre centrul orasului.

O a patra masina a vazut tarziu un obstacol de pe mijlocul benzii doi, a franat brusc, soferul unui Opel aflat in spate a fost surprins si a franat si el brusc, apoi alte doua masini din spatele Opelului nu au mai putut evita impactul si au intrat una in spatele Opelului si a treia masina in spatele celei care a intrat in Opel.

Opelul a fost avariat usor, in schimb celelalte doua autoturisme au fost avariate serios.

Din fericire, nu au fost victime.

Obstacolul respectiv a aparut aseara, cand o gura de canal a fost reabilitata si care la ora 21:00 era semnalizata, daca se poate spune asa, cu doua balize albe de plastic.(foto)

Dimineata, unii spun ca dupa producerea carambolului, a aparut  si un indicator,(foto) pus chiar langa gura de canal. Intre timp, a disparut si o movila de asfalt spart care aseara era lasata in acelasi loc, langa gura de canal.

Deci niciun indicator sau altceva nu avertiza soferii macar cu 20 de metri inainte ca urmeaza ditamai obstacolul in mijlocul drumului, imediat dupa iesirea dintr-o curba.

In ultimele saptamani, pe strada respectiva au fost in mai multe locuri astfel de lucrari ”semnalizate” zile intregi doar cu o baliza sau doua din plastic, ceea ce este incompetenta si inconstineta pura si cei care fac asta ar fi trebuit sa aiba de mult dosar penal pentru punerea in pericol a sigurantei traficului rutier.

Dar in orasul in care chiar Consiliul Local face treceri de pietoni care pun in pericol atat soferii cat si pietonii, e greu de crezut ca se va intampla asta, mai ales daca lucrarile sunt facute de vreo ”firma mai cu moț”. Si suntem indreptatiti sa credem asta, pentru ca de la Primarie ni s-a comunicat ca Politia Municipiului trebuia sa monitorizeze semnalizarea si tot politia Municipiului poate sanctiona pe cei care au facut idiotenia. Cand am cerut numele firmei, ni s-a promis ca vom fi sunati si la fel ca in multe alte cazuri, s-a asternut linistea.

Deci cineva protejeaza pe cei din cauza carora, acum, niste soferi s-au ales cu pagube si din cauza carora, la ora asta puteam vorbi de niste victime omenesti.

Stim, poate au si soferii partea lor de vina, poate ar fi trebuit sa circule mai atent, dar nu se poate trece cu vederea ca o firma, oricare ar fi ea, lasa obstacole nesemnalizate si pune in pericol vieti. Daca locul respectiv ar fi fost semnalizat ca la carte, nu s-a fi intamplat nimic.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. acele camine cu capace “galagioase”mereu se darama din cauza circulatiei masinilor de tonaj greu.Mai intreb odata: ce cauta asemenea masini de unde vin si unde se duc cand ele ar trebui sa circule pe varianta Dobreni-Girov- Piatra neamt????
    cat despre constructor, cum nu stiti, firma de casa a municipalitatii Publiserv..care nu stie, pur si simplu sa repare acele camine…Vedeti cum au reparat un asemenea camin pe Fermelor, langa Socar….l-au reparat tot cu…gaura….iar semnalizarea a fost la fel ca asta de pe Cetatea Neamtului…Cred ca trebuie sa raspunda cineva sau sa faca receptia lucrarilor, vreun viceprimar pmp, nu? ala cu cravata rosie…

  2. problema e ca politia in loc sa urmareasca obstacolele de pe drumuri si calitatea semnalizarii lucrarilor care se efectueaza pe drumurile publice ei urmaresc cetateanul de rand care isi face un gard si daca are toate autorztiile in termen si daca are firma cu protectia muncii facuta . de platit pagubele trebuie sa le plateasca firma care face lucrarea si politia din salariile lor de nesimtiti care nu urmaresc calitatea semnalizarii si termenele de executie

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.