Distribuirea cardurilor de sanatate in judetul Neamt se apropie de final, chiar daca peste 14.000 de destinatari nu au fost gasiti si documentele au fost lasate la CAS Neamt. Din pacate, insa, chiar daca medicii de familie s-au conformat si au achizitionat cititoarele necesare pentru conectare, deocamdata cardurile pacientilor din liste nu pot fi inscriptionate.

Mihaela Covrig – Pressedinte Asociatia Medicilor de Familie din Neamt

„Noi, medicii de familie din judetul Neamt, ne-am conformat cerintei CAS si am cumparat cititoare de carduri. Sunt foarte bune, sunt compatibile cu laptop-urile si calculatoarele, cu SIUI, dar… datele nu pot fi transmise la centru, la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pentru ca sistemul informatic mai trebuie pus la punct. Nu putem transmite datele la CNAS, nu se pot face verificari. Noi am spus aceste lucruri la Casa Judeteana de Sanatate si speram ca sistemul sa fie functional la inceputul anului vitor, cand cardurile vor trebui folosite in mod obligatoriu”.

Medicii de familie se așteapta ca dupa introducerea cardurilor de sanatate sa urmeze o perioada dificila și pentru medici și pentru pacienti. Va mai dura o vreme pana se va intra intr-un normal, in flux continuu de consultatii cu cititor. Ceea ce toata lumea trebuie sa stie este ca, de anul viitor, in lipsa cardului de sanatate pacientii nu vor putea beneficia de investigatii medicale. Documentul electronic va contine toate informatiile despre starea de sanatate a fiecarui bolnav, analizele facute, calitatea de asigurat, numarul de internari, dar și ce retete a primit.

Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Neamt indeamna furnizorii de servicii medicale sa inceapa sa lucreze cu cardurile de sanatate, pentru a putea fi depistate eventualele disfunctionalitati.

Utilizarea in paralel a celor doua sisteme de validare a serviciilor se va derula pana cand vor fi eliminate toate disfunctionalitatile tehnice si administrative.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.