Un proiect european, in valoare de de 2 milioane euro, vizeaza stimularea consumului de carne de vita, Romania fiind implicata in implementarea acestui program. Proiectul se va desfasura timp de 3 ani si este constituit pe 8 nivele de actiune, concentrate pe gasirea unor solutii de stimulare a consumului de carne de vita. Proiectul urmareste crearea unei retele care sa-l informeze pe consumator despre imbunatatirea calitatii carnii de vita, precum si despre cresterea performantelor economice, sociale si de mediu ale lanturilor de aprovizionare de carne de vita. Se vrea, de fapt, un dialog intre practicieni si cercetatori din toate regiunile europene implicate in proiect, care va permite transferul de cunostinte de la o zona la alta. In final, proiectul mizeaza pe cresterea consumului de carne de vita si, implicit, stoparea scaderea efectivelor vitelor de carne. Mai nou si a vitelor de lapte, dupa eliminarea sistemului cotelor la nivelul Uniunii Europene. Tendinta care se se inregistreaza si in tara noastra. Acum, in evidentele privind subventiile de la APIA Neamt figureaza 34.000 vite pentru lapte si carne.