Jandarmii nemțeni au avut o inițiativă în sprijinul tinerilor din Bicaz ce s-a concretizat prin două activități derulate miercuri, 14 octombrie, în localitate.
Locotenentul Marius Gămănuț a reprezentat instituția într-un dialog cu elevii de la Liceul „Carol I“ din Bicaz, la care au participat 60 de elevi. Temele discuțiilor s-au axat pe prevenirea delincvenței juvenile, a absenteismului școlar, a consumului de alcool ori al altor substanțe periculoase, a violenței în mediul școlar, dar și pe diferența între răspunderea contravențională și cea penală, riscurile și vulnerabilitățile la care se pot expune tinerii în diferite medii ori anturaje.
„Elevii au fost extrem de receptivi la această activitate, am purtat discuții interesante pe latura subiectelor prezentate, iar psihologul unității școlare și profesorii prezenți în sală au ținut să precizeze că astfel de activități sunt întotdeauna bine-venite atât pentru siguranța elevilor, cât și pentru liniștea dascălilor“, a declarat lt. Marius Gămănuț, ofițerul de presă al Jandarmeriei Neamț.
Activitatea a continuat cu o altă acțiune inedită, ce a constat în oferirea a peste 70 de cărți Bibliotecii Orășenești Bicaz. ,,Gestul făcut de dumneavoastră nu face decât să mă ambiționeze și mai mult să mă ocup de această comoară a cărții și sper ca elevii, clienții fideli ai acestei biblioteci, să fructifice din plin fiecare zi, oră sau minut în care studiază aici, în Biblioteca «Mihai Eminescu» din Bicaz“, a spus bibliotecarul și publicistul Ion Asavei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.