Prin intermediul cartilor si publicatiilor periodice de odinioara, Biblioteca Judeteana „G. T. Kirileanu” ofera sansa intalnirii cu timpul, cititorii avand posibilitatea sa consulte aceste publicatii fie direct, la sediul institutiei din Bd. Republicii, nr. 15, fie accesand site-ul www.bibgtkneamt.ro unde se regasesc o parte din comorile ce alcatuiesc Fondul documentar „G. T. Kirileanu”.
La rubrica „Biblioteca digitala” exista un palier dedicat Fondului Kirileanu unde au fost incarcate carti si periodice de odinioara, potrivit unor criterii de prioritate ce vizeaza, pe de o parte, gradul de solicitare ori cerintele de protejare si conservare, iar pe de alta parte, interesul pentru memoria culturala locala.
Asadar, prin intermediul internetului, indiferent de loc si de ora oricine poate „rasfoi” publicatii ca „Albina Romaneasca” (din anul 1841), „Anuarul Liceului de Baieti «Petru Rares»” (din perioada 1932 – 1942), „Apostolul” (din perioada 1934 – 1940), „Asachi” (din perioada 1881 – 1884), „Calendarul ostasului” (din perioada 1937 – 1938), „Preocupari didactice” (din anul 1935), „Revista Societatii Corpului Didactic din Judetul Neamt” (din anul 1897), „Sezatoarea” (din perioada 1892 – 1903), precum si carti cum sunt „Ape minerale, locuri istorice, monastiri, statiuni balneare si climaterice din judetul Neamt” de Constantin D. Gheorghiu, „Calauza judetului Neamt” de Constantin Matasa, „Cetatea Neamtu” de Nicolae Boerescu, „Cronica comunitatilor israelite din judetul Neamtu” de Josef Kaufman, „Din trecutul orasului Piatra-Neamt” de Dimitrie Hogea, „Episcopia Romanului” de Scarlat Porcescu, „Episcopul Melchisedec” de Constantin C. Diculescu, „Melchisedec” de Nicolau Gherontie, „Monografia Domeniului Bicaz” de Constantin Armasescu, „Palatul Cnejilor” de Constantin Matasa, „Plutaria pe Bistrita” de Mihail Anania, „Relatiune statistica de starea scoleloru in Moldova” de George Radu Melidon. POZA

Adrian Alui Gheorghe – Director „G. T. Kirileanu”
„Digitizarea publicatiilor, a cartilor si a documentelor din fondul care poarta numele fondatorului bibliotecii noastre este o preocupare constanta. In perioada urmatoare vom oferi prin intermediul site-ului bibliotecii publicului larg, prin efortul compartimentului de specialitate, alte publicatii locale din perioada interbelica, cit si ziare si reviste nationale de impact, cum ar fi revista «Gandirea» sau ziarul «Timpul», la care a lucrat o perioada importanta Mihai Eminescu”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.