O casa din Cartier (zona 1Mai) a fost cuprinsa de flacari in toiul noptii trecute. Cauza incendiului este un cos de fum neprotejat termic, anunta ISU Neamt:

”Noaptea trecută, în jurul orei 03:39, Detaşamentul de pompieri Piatra Neamț a intervenit, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință particulară în municipiul Piatra Neamț, str. Trotuș.
Timp de aproximativ 2 ore , pompieri militari pietreni au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială complexă de prima interventie la incendii, salvare și prim ajutor (ACPI) și un echipaj de prim ajutor medical SMURD pentru lichidarea incendiului.
Ca urmare a producerii incendiului, au ars acoperișul locuinței construit din astereală din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați și s-au distrus tavanele din două camere pe o suprafață de cca. 20 metri pătrați.
Cercetările efectuate au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de “efectul termic de la un coș de evacuare a fumului și gazelor fierbinți neprotejat termic față de material combustibile”.”

Loading...

Potrivit ISU Neamt, alte doua incendii care au avut drept cauza cosurile de fum, au avut loc ieri:
Luni, 05.03.2018, la ora 23:59, Detașamentul de pompieri Roman a intervenit, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu produs la un coș de evacuare a fumului în localitatea Bahna, la intervenție participând și un voluntar din cadrul SVSU Bahna.
Noapte trecută, la ora 00:04, Detașamentul de pompieri Roman a intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu produs la un coș de evacuare a fumului în municipiul Roman, str. Sucedava.
În urma producerii celor două incendii, a ars funinginea depusă pe coșurile de evacuare a fumului.
Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost ,,coș de evacuare a fumului necurățat de funingine”.

Tot la Roman, a mai avut loc un incendiu la o casa, de data aceasta provocat de un scurtcircuit:

”Luni, 05.03.2018, în jurul orei 17:11, Detaşamentul de pompieri Roman a intervenit, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință particulară în municipiul Roman, str. Prundului.
Pompieri militari romașcani au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului, la intervenție participând și un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din mun. Roman.
Ca urmare a producerii incendiului, au ars bunurile aflate în camera centralei termice(trimer electric, cutii cu lac, copertina unei terase din policarbonat) și s-a deteriorat centrala termică pe combustibil solid, izolația exterioară din spatele imobilului, pe o suprafață de cca. 10 metri pătrați.
Datorită intervenției rapide, incendiul a fost imediat localizat și nu s-a propagat la restul construcției.
Cercetările efectuate au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de “un scurtcircuit la un conductor electric defect”.”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ