O casa a fost distrusa astazi in comuna Raucesti, dupa un incendiu pornit de la un scurtcircuit produs la o aeroterma. Pompierii au reusit sa scoata la timp o butelie din interior, inainte sa se produca o explozie si au reusit sa opreasca extinderea focului care ameninta si anexele din gospodarie. Dupa terminarea interventiei, pompierii s-au deplasat la in incendiu de vegetatie, izbucnit tot in comuna Răucești. ”Prin apel la 112, la ora 12:57, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în localitatea Ungheni din comuna Răucești.

Incendiul se manifesta generalizat la acoperiș și în două încăperi cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la anexele gospodărești.

Pompierii târgnemțeni s-au deplasat la locul solicitării cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Din interiorul locuinței, pompierii au evacuat o butelie ce prezenta risc de explozie.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Au ars: acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 mp, bunurile materiale din interiorul celor două încăperi (obiecte de mobilier, articole textile, documente etc) și acoperișul unui adăpost pentru păsări pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric (aparat electric pentru încălzire lăsat sub tensiune). Nu au fost victime.

În același timp a mai fost preluat un apel la 112 prin care se solicita intervenția pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs în comuna Răucești. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 3 ha, au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Răucești. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

I.C. (sursa foto: ISU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.