O casă cu etaj a luat foc ieri, din cauza unui scurtcircuit electric.

La ora 15:57, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Vânători Neamț pentru stingerea unui incendiu produs la două locuințe situate în localitatea Nemțișor.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (5 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Vânători Neamț.

La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unei construcții în formă de L (locuință și anexă gospodărească) dar și la acoperișul unei case P+1 dintr-o altă gospodărie.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars:

-acoperișul locuinței și anexei pe o suprafață de aproximativ 150 mp.
-izolația exterioară a casei P+1 pe o suprafață de 120 mp, acoperișul pe o suprafață de 280 mp și tâmplăria aferentă etajului.

De asemenea, în urma incendiului s-au deteriorat bunuri aflate în interiorul celor două case (aparate electrocasnice, materiale textile, obiecte de uz casnic etc).

Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat de 43 de ani, ce a suferit ușoare intoxicații cu fum, a fost asistat medical de echipajul SMURD la locul evenimentului.

Un alt bărbat de 45 de ani, cu leziuni la membru superior drept a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, refuzând transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric”, a declarat cpt. Irina Popa- ISU Neamț.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.