Actualizare stire- 29 ianuarie: A fost prins autorul incendierii casei din Almaș- Este chiar soția proprietarului

Stirea initiala: Casa unui barbat de 40 de ani, lucrator la Manastirea Almas, a fost incendiata intentionat la miezul noptii trecute (26/27 ianuarie), flacarile fiind oprite in ultimul moment de pompieri, inainte sa se extinda la o locuinta invecinata. ”Prin apel la 112, în jurul orei 00:05, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Almaș, comuna Gârcina. Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case, cu posibilitatea propagării la o casă din vecinătate. Pompierii au localizat și lichidat incendiul.  Pompierii au salvat din flăcări un cățel. Acțiunea intenționată a fost stabilită ca fiind cauza probabilă de producere a incendiului”, a transmis ISU Neamt.

Cu tot cu cel de la Almas, în ultimele ore, in judetul Neamt s-au produs nu mai putin de 5 incendii:

• În jurul orei 11:52 (26 ianuarie), prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la un apartament din orașul Târgu Neamț. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul se manifesta în interiorul unei bucătării, a unui apartament situat la etajul patru dintr-un bloc de locuințe din b-dul Ștefan cel Mare.

Până la sosirea forțelor de intervenție proprietara locuinței și copilul minor al acesteia s-au autoevacuat.  Femeia de 43 de ani a suferit atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici,  refuzând transportul la spital.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. A ars un cuptor cu microunde și s-au deteriorat bunuri materiale din interiorul bucătăriei ( obiecte de mobilier,  centrala termică, diverse ustensile pentru bucătărie etc)
Cauza probabilă de producere a incendiului: aparate electrocasnice lăsate nesupravegheate sub tensiune.

Pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate în unele cazuri, cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu victime umane.

• Prin apel la 112, in jurul orei  14:00 (26 ianuarie), am fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Grumăzești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu două autospeciale pentru stingere și o ambulanță SMURD, un echipaj cu ambulanță de la SAJ și pompieri voluntari din cadrul SVSU Grumăzești.

Până la ajungerea forțelor de intervenție, din interiorul locuinței, a fost evacuată de către voluntari o femeie de 91 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SAJ, după care a fost transportată la CPU Târgu Neamț.

Incendiul se manifesta în interiorul unei camere și la acoperișul locuinței. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars 7 mp din cerdacul din lemn, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 30 mp, bunuri materiale aflate în interiorul camerei  și aproximativ 500 kg de lemne de foc. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

• Prin apel la 112, în jurul orei 14:30 (26 ianuarie) am fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Sagna. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD și pompieri voluntari din cadrul SVSU Sagna.

Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuințe,  cu posibilitatea propagării la locuință aflată în imediata vecinătate și o anexă gospodărească. Proprietara locuinței in vârstă de 43 de ani a suferit atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD la locul evenimentului,  refuzând transportul la spital. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.

• În jurul orei 16:25 (26 ianuarie), prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din municipiul Piatra-Neamț.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț cu două autospeciale de stingere.

Incendiul se manifesta în interiorul unei locuințe situată pe strada Cetatea Neamțului.
Pompierii au scos din locuința cuprinsă de flăcări o butelie, ce prezenta risc de explozie.
Incendiul a fost localizat și lichidat de forțele de intervenție.  În urma incendiului au ars bunurile materiale din interiorul a două camere (obiecte de mobilier,  materiale textile,  aparate electrice și electrocasnice etc). Din fericire nu au fost victime. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.

• În această dimineață,  în jurul orei 07:14 (27 ianuarie), prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din municipiul Roman. Incendiul se manifesta la o anexă gospodărească și la acoperișul unui imobil (cu două locuințe) cu posibilitatea propagării la alta locuință din imediata apropiere, situate pe strada Vasile Alecsandri.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Proprietara locuinței în vârstă de 86 de ani a suferit atac de panică.  Aceasta a primit îngrijiri medicale de la paramedici la locul evenimentului,  refuzând transportul la spital.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars o anexă gospodărească cu o suprafață de aproximativ 60 mp cu bunurile materiale aflate în interior (o centrala termică,  cauciucuri, etc), o magazie din lemn cu o suprafață de aproximativ 60 mp și acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

Burlanul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.