Un incendiu care a provocat distrugeri importante, a izbucnit ieri la o casa din Oglinzi, comuna Raucesti. Potrivit ISU Neamt, focul a fost pus intentionat de o mana criminala:

”Miercuri, 11.07.2018, la ora 09:24, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în localitatea Oglinzi comuna Răucești. La locul evenimentului s-au deplasat 1 ofițer și 4 subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț.

În urma incendiului au ars: obiecte de mobilier și îmbrăcăminte, tâmplăria din lemn, aproximativ 10 mp. perete lemn, 30 mp. tavan și cca. 80 mp. acoperiș asterială lemn și învelitoare tablă.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.”

 Si la Durau a fost nevoie de interventia pompierilor ieri, dupa ce o anexa a hotelului Cascada s-a aprins:

”Miercuri, 11.07.2018, la ora 20:07, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o anexă a unei pensiuni din stațiunea Durău comuna Ceahlău în care se afla un generator electric. La locul evenimentului s-au deplasat 8 subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță de prim ajutor de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț – Garda de intervenție nr. 2 Poiana Teiului. O persoană a suferit un atac de panică și i s-au acordat îngrijiri medicale fără a fi transportată la spital.

În urma incendiului au ars: generatorul electric, ușa și geamul din PVC.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric (generator supraîncălzit).”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.