”Case closed!”, cum spunea un personaj celebru si de trista amintire din Politia Neamț, vrând sa puna batista pe țambal, când a fost prins cu cioara vopsita. Aceeasi concluzie se poate trage si dupa ce anchetatorii nu au gasit niciun vinovat după ce un barbat a murit cu zile (sutine familia acestuia) in Spitalul Judetean Neamt, în timpul pandemiei.

In luna septembrie 2021, Toader Catrinoi, de 62 de ani, din comuna Bicaz Chei, ajungea cu ambulanta, dar pe picioarele lui la SJ Neamt, cu simptome de raceala usoara. Omul era vaccinat anticovid cu schema completa, iar la momentul preluarii de ambulanta, avea la 4-lea test negativ la covid.

Odata ajuns la spital, este testat pozitiv (al 5-lea test, dupa 4 negative) si internat cu diagnostic Covid. O saptamana mai tarziu, pe 2 octombrie, barbatul moare in spital, dupa ce starea sa evolua bine si dupa o perioada in care familia nu a mai putut lua legatura cu el (toate detaliile cazului, mai jos in articol), pentru că cineva din spital i-ar fi interzis acestuia sa mai vorbeasca la telefon.

Din ce au putut afla rudele, starea lui s-a inrautatit brusc si a facut stop cardiorespirator. Tot rudele au reusit sa afle ca decesul ar fi putut fi provocat de o supradoza de antibiotic (posibila culpă medicala). Prin urmare, fiica barbatului (Gabriela M) a depus o plangere la Politie pe 4 octombrie, la 2 zile de la moartea tatalui ei, fiind deschis un dosar penal.

Zilele trecute, a venit si raspunsul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra Neamt: CLASARE. În cauză s-au făcut cercetari cu atâta abnegatie, incat din referatul politistului de caz, reiese ca barbatul a murit și la spital și la domiciliu.

Detalii despre caz AICI (articol publicat de tvmneamt.ro pe 11 octombrie 2021): Încă un caz cutremurător la SJ Neamț! Bărbat vaccinat și cu 4 teste negative, mort de Covid la o săptămână de la internare. Dosar penal după plângerea familiei

Familia unui barbat de 62 de ani, din Bicaz Chei, sustine ca a acesta murit cu zile in Spitalul Judetean Neamt. Desi era vaccinat si cu 4 teste Covid negative, Toader Catrinoi (foto) a fost testat pozitiv imediat cum a ajuns in spital si in mai putin de o saptamana si-a pierdut viata.

Gabriela M, fiica barbatului, povesteste cu amanunte halucinante, tot calvarul prin care au trecut atat barbatul cat si familia, in ultima saptamana din viata acestuia. Totul a inceput pe 25 septembrie, dupa o simpla raceala. Pe 2 octombrie, barbatul avea sa moara in Spitalul Judetean Neamt.

O răceala si 4 teste negative, nimic deosebit. Pana a ajuns la Spitalul Judetean

”A răcit și lua tratament. Mai exact, după o zi de muncă a băut apă rece. După care a început să tușească. A urmat un tratament, iar după câteva zile s-a dus la medicul de familie din localitate să-l vadă. Aceasta a chemat ambulanță pe motiv că îi era rău. La preluarea ambulanței i s-a făcut test. Testul a ieșit negativ, ca și cele 3 pe care le facuse acasă. La spitalul județean Neamț, vezi Doamne a ieșit pozitiv.

A fost internat la infecțioase o săptămână, timp in care a mâncat fructe ,supe și băut ceaiuri, apă. Tot acest timp a fost cu mască de oxigen. De miercuri nu s-a mai putut lua legătura cu el, asistentele și medicul de gardă i-a interzis să mai vorbească la telefon. Sora mea a ținut legătura doar cu cadrele medicale spunându-i că starea lui este stabilă și că, dacă nu i s-a făcut rău, este pe drumul cel bun.”

Câteva zile mai tarziu, pacientul ajunge la ATI. Starea lui era mai buna, insa a doua zi a murit, fara sa fie anuntata familia

”Joi am aflat că este transferat la ATI. Vineri era bine, a mâncat singur și a stat fără mască de oxigen. Sâmbătă dimineață, dupa spusele unor cadre medicale i s-a făcut rău, au vrut să-l intubeze, iar el nu a făcut față și a decedat. Stop cardio respirator. Nu am fost anunțați de decesul tatălui. Ni s-a spus că au sunat pe numărul scris în fișa lui. Cum să suni un mort? Oare de câte ori a sunat sora mea și s-a prezentat că este fiica lui chiar nimeni nu a consemnat acest număr? Ba mai mult nu se afla nici aparținând vreunui medic de familie. Cum este posibil așa ceva când ești angajat, plătești la sănătate, ți se eliberează certificate medicale, rețete?”

De ce a murit? Nimeni nu stie nimic. Test pozitiv facut din pix si o surpadoza de antibiotic, posibila cauza a mortii. Autopsia nu se poate face

”La spital intrebam pe toate lumea ce s-a întâmplat, dar nu ni s-a dat nici un răspuns, decât că „eu nu știu, alt medic a fost, alte asistente, alți infirmieri…”. La externare am solicitat fișa medicală, să vedem ce tratament i-a fost administrat. Cu greu am obținut acea fișa. La morgă am solicitat autopsia și ne-a cerut testul covid. Am spus ca nu ni s-a dat. După aceasta am solicitat și acest test. Și surpriza! Testul era gol, nici o linie, nimic, doar era scris cu pixul că este pozitiv! Am întrebat cum se poate așa ceva, dar, la fel, nu știm, nu noi am făcut, așa am primit.

Am solicitat autopsia și cum era trecut la covid nu se poate face. Am deschis dosar la poliție, dar și acolo, ca și la spital încerca să mă facă să renunț. În final s-a făcut autopsia, ne-am luat ” mortul” cum zic ei și l-am îngrop nemaivazandu-l și ingropandu-l cu durere și cu regret ca l-am lăsat în spital să se facă bine și l-am luat mort. Menționez că i-au fost afectați plămânii 75-80% . Cauza decesului a fost stop cardio respirator, iar ce a dus la Cauza decesului sunt: infectare cu covid, supradoză de antibiotic și stop cardiac nespecificat.”

Supradoza de antibiotic, un fapt banal la Spitalul Judetean

”Când am întrebat cadrele medicale și polițistul care mi-a luat declarația ce înseamnă această supradoză de antibiotoc (cu denumirea medicală) mi i s-a spus că este ceva normal, se întâmplă des. Băi oameni buni, nu toți suntem proști, nu pe toți puteți să i manipulați! Vă rog să faceți public acest mesaj să vadă toată lumea cum sunt tratați oamenii. Plătim la sănătate, dar ne omoară oamenii dragi.”

Vaccinat, dar trecut la nevaccinati si tinut internat pentru ca asa trebuie. Medic: ”cine a spus că vaccinul te protejează de ceva?”

Nu am specificat ca tatăl meu era vaccinat și l-au trecut la nevaccinati! Și joi, în prima zi când a fost transferat la ATI, când a sunat sora mea să vadă cum se simte tata și să ceară informații despre starea lui, medicul de gazda bună i-a răspuns foarte urât! I-a spus ca el nu este Dumnezeu și nu știe dacă se va face bine sau nu, că nu există tratament pentru covid. Iar sora mea i-a spus „bun, dar atunci de ce îl țineți in spital?” La care dumnealui, așa trebuie. Dar este vaccinat, spune sora mea, la care domnul doctor „și cine a spus că vaccinul te protejează de ceva”? Mai spuneți ceva! Oare medicii, cadrele medicale nu au depus un jurământ? Oare voi, medicilor nu trebuie să ne faceți bine?? Oare nu sunteți plătiți din banii noștrii, la cei care muncim? Oare nu aveti conștiință? Oare nu avem același Dumnezeu?”, spune fiica barbatului, in mesajul trimis catre tvmneamt (subtitlurile apartin redactiei).

Aceasta tine sa mai precizeze ca ”pe lângă toate cele relatate, câte zile am fost prin spital (incintă), infirmierii duceau morții pe targă, într-un sac, neacoperit, ei, infirmieri, asistenți ce erau, aveau doar o mască și halat de unica folosință. Dacă noi nu avem dreptul sa vedem mortul, că se transmite boala, mă întreb: ei nu iau această boală?”

Dupa ce si-au ingropat tatal fara ca macar sa-l mai poata vedea pentru ultima oara, rudele au facut plangere la Politia Municipiului Piatra Neamt. Ca raspuns la solicitarea tvmneamt, Politia Neamt a confirmat ca a fost depusa o plangere pe 4 octombrie, in urma careia a fost deschis un dosar penal la Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra Neamt, sub aspectul comiterii infractiunii de omor din culpa. Astfel de anchete au mai fost deschise in trecut pe fapte asemanatoare petrecute la Spitalul Judetean Neamt, insa cei vizati au scapat intotdeauna basma curata.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.