CÂȘTIGĂ LA BLACKJACK: NOROC SAU ÎNDEMÂNARE?

Cunoscutul joc blackjack este un joc bazat atât pe noroc cât și pe îndemânare. Poate reprezenta oportunitatea ideală pentru a înțelege mai bine esența jocurilor de noroc, având în vedere că permite observarea unei dinamici mai diferite, atât între jucători cât și între jucător și șansa de câștig. Dacă vrei să își testezi aptitudinile dar nu ești pregătit să investești, poți oricând alege să optezi pentru  jocuri ca la aparate cu speciale. Haideți să vedem despre ce este vorba mai exact în acest joc.

Învățarea regulilor de bază ale Blackjack-ului

Blackjack-ul este un joc care poate fi învățat relativ rapid. Regulile nu sunt foarte dificile, ceea ce permite alocarea de mai mult timp în dezvoltarea strategiilor. În acest joc, scopul este foarte clar. Jucătorii trebuie să încerce să obțină o mână cu o valoare mai apropiată de 21 decât mâna dealerului, însă nu este permisă depășirea acestui număr. Pentru a putea ajunge cât mai aproape de acest număr este necesar să cunoști valoare cărților. Cele numerotate de la 2 la 10 au aceeași valoare ca numărul notat pe ele, în timp ce cărțile cu figuri valorează fiecare 10 puncte. Asul este mai special deoarece jucătorul poate alege să îi aloce un punct sau 11, în funcție de necesitate.

Jocul începe prin plasarea pariurilor, la care trebuie să participe fiecare jucător. Pe urmă dealerul va distribui două cărți fiecărui jucător și își va opri și lui două. O singură carte a dealer-ului va fi poziționată cu fața în sus, iar cealaltă va rămâne cu fața în jos. În timpul jocului jucătorii au la dispoziție mai multe opțiuni pe care le vor folosi în funcție de înțelegerea jocului și îndemânare. Unii vor alege să rămână cu mâna de cărți primită, în timp ce alții vor decide că au nevoie de încă o carte pentru a se apropia de numărul 21. În acest joc, inamicul este atât ghinionul cât și dealerul. La final, jucătorul va trebui să își compare mâna cu cea a dealer-ului, asta în cazul în care nu a depășit cele 21 de puncte care indică pierderea automată. O mână mai mică sau egală cu 21, dar mai mare decât a dealer-ului, indică un câștig.

Aruncarea zarurilor: rolul norocului în Blackjack

Nu există vreun joc de noroc care să poată fi anticipat complet prin îndemânarea jucătorului. Adevărul este că magia acestor jocuri se află chiar în suspansul și emoțiile pe care acestea le generează atunci când rezultatul nu se află sub controlul tău. Norocul este un punct central în blackjack. Dacă ai fost obișnuit în filme și seriale ca jucătorii să trișeze prin utilizarea unui pachet de cărți special, ei bine în viața reală jucătorii habar nu au care sunt cărțile pe care le vor primi. Desigur, există oameni care se pricep foarte bine la înțelegerea tiparului de joc după ce primele cărți sunt date, însă nimeni nu poate ghici care vor fi primele cărți pe care le vor nimeri.

A te încrede în noroc înseamnă acceptarea aspectului spontan și setarea unor așteptări realiste. Chiar și cel mai bun instinct poate fi dezarmat de o rundă ghinionistă. De altfel, chiar și un începător poate avea o rundă incredibil de norocoasă, de unde se trage și replica „norocul începătorului„. Poate că începătorii își setează așteptări și limite mai reale, fiind conștienți de nivelul abilităților lor. Poate că răbdarea și dorința de a deveni un jucător mai bun și mai stăpân pe propriile abilități creează atmosfera ideală pentru învățarea rapidă a jocului. Indiferent de stadiul în care te afli, să nu uiți că niciodată nu te vei putea situa deasupra norocului.

Jucând Blackjack cu îndemânare

Oamenii apreciază acest joc deoarece rezultatul este influențat și de abilitățile și strategiile utilizate de jucător. Șansele de câștig fiind doar parțial aleatorii, cunoștințele și abilitățile se dovedesc a fi extrem de utile. Deoarece este vorba de un joc de noroc, autodisciplina este esențială. Fără aceasta oricine se poate lăsa influențat de adrenalina și emoțiile momentului, ratând momente cheie importante care pot influența semnificativ șansele de câștig. Menținerea calmului este o aptitudine importantă care va stimula luarea deciziilor rapide și logice. Este necesar și un simț bun al observației, deoarece este important să fii atent la cărțile distribuite și la cartea dealerului.

Strategii pentru a câștiga la Blackjack

În acest articol nu vom pierde vremea vorbind despre numeroasele superstiții care nu promit niciun beneficiu jucătorilor. Adevărul este că jocul blackjack este ideal deoarece are reguli simple care permit jucătorilor să se axeze pe alte aspecte ce țin de joc. Pentru maximizarea câștigurilor, toți jucătorii trebuie nu doar să cunoască ci să înțeleagă regulile jocului și valorile cărților. Fără acestea jocul nu are nici un farmec. Pe urmă, singura strategie reală care există și poate fi urmată este cea de bază. Jucătorii pot căuta diagramele și tabelele disponibile care indică ce opțiuni pot fi alese în funcție de combinația de cărți nimerită. Nu este nimic magic la aceste instrucțiuni, mai degrabă este vorba de capacitatea de a înțelege logica din spate și de a memora toate variațiile posibile. Nu uitați că prin exercițiu este cel mai ușor să captezi informația și să înveți cum să o pui în aplicare.

Concluzie

Se pare că în cadrul jocului blackjack nu te poți baza în totalitate nici pe aptitudinile personale dar nici pe noroc. Ce mare încurcătură, nu-i așa? Mulți jucători sunt chiar fascinați de cantitatea enormă de suspans. Dacă stăm puțin să ne gândim, simplul fapt că te poți folosi de aptitudinile tale într-o oarecare măsură, transformă norocul într-un concept și mai dificil de înțeles. Totuși, un jucător bun știe că jocul nu îi poate promite nimic mai mult decât o experiență antrenantă și distractivă. Cu atât mai mult, jocul despre care am vorbit azi are o dinamică destul de interesantă, care nu poate fi găsită în cadrul altor jocuri.

(P)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.