Remedierea avariei magistralei Apaserv, de anul trecut (2016) de pe strada Petru Movila din Piatra- Neamt, a costat 101.772,99 lei, fara TVA, aproximativ 120.000 de lei, cu tot cu TVA, ceea ce inseamna ceva mai mult de 25.000 de euro.

Lucrarea a fost facuta de SC Instal Service Technology SRL, din Ilfov, o firma care are contracte pentru lucrari de foarte multe milioane de euro, in judetul Neamt, pe diferite proiecte de apa si canal.

Nefiind specialisti, nu putem spune daca acest pret este mare sau mic si facem publice aceste costuri, pentru ca opinia publica sa fie informata. Oamenii au dreptul sa stie cati bani se cheltuie si unde ajung ei, prin urmare nu vrem sa insinuam nimic pana nu avem parerea unui specialist.

Suma respectiva ne-a fost comunicata astazi de Apaserv, intr-un raspuns la o cerere facuta de noi catre companie, in urma cu cateva zile.

Raspunsul este dat oarecum la prosteala, pentru ca intrebarea noastra a fost ,Care este valoarea contractelor intre Apaserv si SC Instal Service Technology SRL?, iar Apaserv scapa porumbelul si ne raspunde ca ”in anul 2016, a fost incheiat un contract cu SC Instal Service Technology SRL in valoare de 101.772,99 lei, fara TVA, prin care s-a efectuat reparatia pentru avaria de pe str. Petru Movila”. Deci, noi intrebam de valoarea tuturor contractelor, iar ei ne spun ca ”in anul 2016…”.

Deocamdata putem doar sa banuim ce sta in spatele acestei minciuni prin omisiune, insa stim sigur ca raspunsul pentru noi a fost redactat in aceasta dimineata de trei oameni care nu mai au nicio legatura cu compania, dar care fac parte dintr-un grup care controleaza din umbra tot ce misca acolo. Raspunsul la cererea noastra a fost ticluit mai bine de trei ore, in asa fel incat intrebarile sa fie ocolite, cu directorul general interimar Petcu- Victor Movila, pe post de piesa de mobilier, care doar a semnat si stampilat, asa cum face orice director care stie sa se faca util.

In articolul APASERV, COMPANIE STAT ÎN STAT. SFORĂRII ȘI INTERESE DE GRUP, PE BANI PUBLICI  aratam ca niste ”baieti destepti”, fosti sau actuali angajati ai Apaserv, dau ordine sau ameninta personalul companiei pentru deblocarea unor garantii sau pentru a face plati dupa ureche la niste firme prietene sau controlate de aceiasi ”baieti destepti”.

Mai nou, aflam ca ”baietii astia destepti” au acaparat compania cu totul si s-au cuplat atat de bine la robinet, incat nu mai au nicio jena si petrec zile intregi acolo, dand ordine angajatilor sau punand tara la cale, desi nu sunt nici macar angajati. Doar unul dintre ei este angajat, insa se afla in concediu de crestere a copilului, deci in mod normal nu prea ar avea ce sa caute zilnic acolo.

Numele celor trei ”dregatori” le vom face cunoscute intr-un alt articol.

Ioan Pacala era director tehnic al Apaserv la momentul cand s-a remediat avaria de pe Petru Movila, de aceea l-am contactat pentru a ne spune mai in detaliu in ce au constat lucrarile si daca i se pare justificat pretul platit catre Instal Service Technology. Pacala a devenit deodata irascibil cand a auzit despre ce firma intrebam si a refuzat sa faca orice comentariu. El ne-a inchis ”respectuos” telefonul in nas (probabil era la inca o intalnire cu conducerea Instal Service Technology), asa ca nu am mai apucat sa-l intrebam ce face toata ziua in sediul Apaserv, nici daca a participat si el la formularea raspunsurilor la intrebarile incomode adresate de noi. Trebuie spus ca Pacala nu mai este de mult angajat Apaserv.

Noi avem in desfasurare o ancheta jurnalistica, ce a plecat de la o informatie ca o firma subcontractata de Instal Service Technology, face o lucrare cu muncitori la negru.

Ancheta ne-a dus rapid in sanul Apaserv, si putem spune fara rezerve, ca am dat peste o adevarata caracatita, de dimensiuni de neimaginat si care pe alocuri seamana cu o organizatie de tip mafiot, cu sifonari de bani, ”interventii” pentru protejati, amenintari, etc. Aici sunt angrenati de la directori din cadrul companiei , pana la functionari publici, inclusiv primari, iar in joc sunt milioane de euro.

De altfel, cand s-a raspandit zvonul ca avem o ancheta pe acest subiect, presiunile la care am fost supusi au fost greu de imaginat si inca nu s-au oprit. Va vom prezenta o fotografie facuta in timpul anchetei, cu un primar de comuna care sta ca un fel de ghiocel la geamul limuzinei unui astfel de ”grangur”, insa deocamdata nu dezvaluim identitatea niciunuia dintre cei doi, pentru ca o vom face pe indelete, dupa finalizarea anchetei. Acelasi primar ne spusese cu 20 de minute inainte sa facem poza ca nu a auzit in viata lui de cel de la volan si nu-l cunoaste. Ghinion.

Din cate stim noi, la Apaserv se desfasoara in aceste zile un audit intern, urmand sa vina si un control de la Corpul de Control al Prim ministrului Romaniei, control care se va face la cererea presedintelui CJ, Ionel Arsene. Angajatilor de buna credinta de la Apaserv le-a ajuns cutitul la os si abia asteapta sa fie intrebati cate ceva. Mai in gluma mai in serios, pe holurile companiei se spune ca daca intra DNA pe fir, sediul institutiei va trebui sa se mute la Piatra- Neamt.

P.S. Nu am fi facut aceste dezvaluiri partiale, daca ”baietii destepti” nu ar fi crezut ca suntem toti fraieri si nu aflam ca ei redacteaza un raspuns la o cerere care ii vizeaza direct pe ei, fapt care nu credem ca se mai petrece in vreo companie din subordinea vreunui Consiliu Judetean din Romania.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.