Alexandru Băiașu, tanarul pentru care SMURD Iasi a refuzat sa trimita un elicopter la Piatra- Neamt dupa ce a suferit arsuri pe 75% din suprafata corpului, murit la un spital din Belgia, chiar de ziua lui. Astazi, Alexandru ar fi implinit 28 de ani, noteaza dcmedical.ro

Tânărul, care avea arsuri pe 75% din suprafața corpului, trecuse în urmă cu două zile cu bine peste prima intrevenție chirurgicală.

Până la sfârșitul săptămânii, medicii sperau să-l mai opereze de două ori.

Cadrele medicale belgiene spuneau că le-a fost mai greu să îl stabilizeze și din cauza infecțiilor intraspitalicești cu care a venit din România, pe lângă arsuri.

Din păcate, însă, organismul lui nu a mai făcut față rănilor și astăzi bărbatul a murit chiar în ziua când împlinea 28 de ani.

Tânărul din Piatra-Neamț fuse rănit grav într-o explozie dintr-un apartament, acum două săptămâni. Inițial fusese internat la Iași, dar s-a decis transferarea lui peste hotare pentru România nu are condiții să trateze pacienții cu arsuri întinse pe mari suprafețe din corp.

Ulterior, o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale, model Alenia C27 Spartan, l-a luat de la Iași și l-a transportat spre Charleroi, Belgia, unde în primele zile de internare medicii s-au chinuit să-l stabilizeze (sursa: dcmedical.ro)

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Tot orașul ar trebui să se mobilizeze și să participe la funeralii. În semn de solidaritate pentru tatăl său și în semn de revoltă pentru ceea ce a ajuns România. Dumnezeu să te ierte, Alexandru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.