Romascanii dau bani grei pe odele aduse in presa din oras si din judet, ”iubitilor conducatori”. Desi tartorii din Roman si-au dorit ca orasul condus (a se intelege buzunarit) de ei sa fie un fel de enclava din care sa nu transpire nimic, iata ca odata cu ultima aroganta (Laurentiu Leoreanu, cetatean de onoare) situatia de acolo a intrat si in atentia noastra si va ramane asa mult timp de acum incolo.

Intr-un document facut public de fostul candidat USR la Primaria Roman, Radu Samson, apar cheltuielile facute de primarie in primele 6 luni ale anului 2017 (vezi lista mai jos). Tabelul contine extrem de multe sume platite pentru diverse servicii catre diverse firme, care merita analizate fiecare in parte. Un exemplu, inchirierea unui buldoexcavator cu o suma care nu prea poate fi justificata daca ar fi sa o comparam cu preturile existente pe piata libera, pentru aceleasi servicii (Vezi detalii AICI!)

Noi vom insista deocamdata asupra sumelor platite de primarie catre presa. Insumate, acestea se ridica la 135.578 de lei, in sase luni de zile. Adica vreo 1,3 miliarde de lei vechi, sau un pic peste 30.000 de euro.

Din 10 contracte cu 10 firme diferite, doar unul este de 2.200 de lei si unul de 5.000 de lei. Restul, sunt de peste 15.000 de lei pentru fiecare firma de media. Cum in prima jumatate a anului 2017 nu ne amintim ca la Roman sa fi fost niste evenimente de asa mare anvergura incat sa fie nevoie de cheltuire unor asemenea sume pe mediatizarea lor, este foarte posibil ca acesti bani sa fi fost de fapt o parte din plata catre presa, pentru campania electorala de la alegerile locale partiale din lunile mai-iunie 2017 si totodata pretul pentru linistea ”iubitilor conducatori”. Daca se va demonstra ca din banii primariei s-a platit campania electorala, este un pic de deranj cu miros de dosar penal.

Acum poate inteleg si romascanii de ce sunt atat de des folosite sintagmele ”noi presa de la Roman” sau ”daca nu esti de la Roman nu comentezi”. Uite de aia, ca sa nu se afle chestiuni de acest gen. Si tot acum vor intelege si de ce citesc ode de tip comunist in presa din oras.

Urmeaza ca intr-un articol viitor sa publicam si entitatile media pentru care s-au incasat banii respectivi, pentru ca deocamdata nu apar decat firmele pe care s-au facut platile si nu este deloc exclus ca doua sau mai multe firme sa fi incasat pentru acelasi site, ziar tiparit sau post tv.

Tot intr-un articol viitor vom vedea si ce pazeste la primaria Roman, firma GES Force (fosta GES) controlata de Dan Misaila, un apropiat al lui Pinalti si cel care a sprijinit PNL in campania pentru alegerile parlamentare din 2016. Aceasta figureaza in lista cu 98.000 de lei incasati in primele 6 luni. Si ziarul Ceahlaul controlat tot de el, a incasat 5.200 de lei de la Primaria Roman.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.