În perioada 11-14 iunie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au intervenit pentru salvarea mai multor animale aflate în situații de risc.

La data de 14 iunie a.c.,  aceștia au intervenit pentru salvarea a 6 cățeluși abandonați și fără posibilitatea de a se hrăni singuri pe o strada din localitatea Dumbrava Roșie.

Totodată la data de 11 iunie a.c., polițiștii au salvat 2 pui de pisică abandonați și fără posibilitatea de a se hrăni singuri. Acestea au fost găsite de un localnic în scara unui bloc din Piatra Neamț.

Poliția pentru protecția animalelor intervine în cazurile în care animalele se află într-o situație de pericol, datorată unor infracțiuni sau contravenții dar în aceste cazuri colegii noștrii nu au putut rămâne impasibili la suferința micilor necuvântătoare.

În prezent toate animalele se află într-o stare de sănătate bună, într-un adăpost din Piatra Neamț, aparținând unei asociații de protecție a animalelor, unde beneficiază  de îngrijirea și afecțiunea de care au nevoie, în așteptarea unor stăpâni iubitori de animale.

Reamintim pe aceasta cale ca abandonarea  și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului constituie contravenție și poate fi sancționata cu amenda de la 1000 la 3000 lei conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

sursa text si foto: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.