Câteva dintre cele mai impresionante meciuri de fotbal din istorie, cu cel mai mare scor înregistrat

Anumite meciuri de fotbal nu sunt simple evenimente sportive, ci au devenit adevărate opere de artă admirate de fani. Diverși factori contribuie la atingerea acestor standarde și nu multe meciuri se ridică la acest nivel. Pentru ca un meci să devină întradevăr impresionant este important ca abilitățile jucătorilor să transforme acțiunea întruna incitantă, chiar rapidă. Pasele de precizie, loviturile puternice și manevrele creative se îmbină într-un fel autentic în atacul și defensiva echipelor. Chiar și în meciuri azi, astfel de caracteristici stârnesc în spectatori și jucători sentimente de dramă și suspans.

Coeziunea echipei este bineînțeles extrem de importantă. Strategiile și înțelegerea dintre coechipieri reușesc să creeze o altfel de atmosferă, rezultând în goluri și salvări spectaculoase. În aceste contexte, spectatorii au o șansă ideală de a admira abilitățile individuale și atletismul jucătorilor. Ca un meci să fie într-adevăr impresionant este nevoie ca emoțiile stârnite să fie de asemenea impresionante și memorabile. După cum am spus, nu multe meciuri se ridică la aceste standarde, dar haideți să vedem care sunt acelea care reușesc.

Plateau United Founders 79-0 Akurba FC

Deși am vorbit până acum de importanța atmosferei create, se pare că unele meciuri ajung să fie impresionante chiar dacă nu le poate fi validată nici măcar existența. Situația meciului dintre Plateau United și Akurba FC în 2017 este una chiar excepțională. Se spune că Plateau United au fost învingători cu 79-0 în fața echipei Akurba FC, ceea ce a dus la suspiciuni de aranjare a meciului. Se presupune că acest lucru a dus la interzicerea celor două cluburi timp de zece ani fiecare.

În ciuda acestei povești este foarte puțin probabil ca meciul chiar să fi avut loc, iar evenimentele sunt cel puțin îndoielnice. Nu există nicio înregistrare a unui astfel de meci în vreo ligă oficială sau competiție de cupă, iar probabilitatea ca o echipă să poată înscrie 79 de goluri în timpul care este pus la dispoziție este infimă. Prin urmare, se pare că ce este cu adevărat impresionant este că această farsă a devenit atât de cunoscută și populară.

AS Adema 149-0 Stade Olympique de l’Emyrne

Să trecem acum la meciul care a câștigat un loc în Cartea Recordurilor Guinness. Într-un meci de fotbal dintre AS Adema și Stade Olympique de l’Emyrne în 2002, un act de revoltă și protest a dus la un scor impresionant de 149 la 0. Cele 149 de goluri au fost autogolurilor din partea echipei Stade Olympique de l’Emyrne. Astfel, în ultimul joc al sezonului, arbitrul a permis continuarea meciului însă după 79 de minute a fost abandonat tot de către arbitru, când situația nu părea să mai poată fi controlată.

Cea mai mare marjă de victorie din istoria fotbalului nu a scăpat însă nepedepsită, jucătorii fiind ulterior suspendați și amendați. De asemenea, echipa a fost descalificată și unii jucători și-au pierdut locul de muncă. Se pare că evenimentul a ridicat multe critici și întrebări. Însuși integritatea sportului a fost pusă sub semnul întrebării. Cu toate acestea, evenimentul rămâne în memorie deoarece este puțin probabil ca acest scor să fie depășit vreodată.

Cupa Mondială FIFA 2014, optimile de finală: Brazilia 1-7 Germania

Printre cele mai recente meciuri cu adevărat impresionante se numără cel din timpul optimilor finale în Cupa Mondială Fifa 2014, între Brazilia și Germania. Națiunea gazdă, Brazilia a devenit rapid victima unei dintre cele mai mari supărări din istoria fotbalului. Înfrângerea a venit cu scorul final de 7-1. În absența vedetei Neymar, echipa Germaniei a dominat meciul, marcând patru goluri în primele șase minute de joc, cinci goluri până la pauză și încă două goluri în a doua repriză.

Se pare că fără Neymar, echipa Braziliei a fost pusă într-o situație de slăbiciune defensivă, de care echipa Germaniei a profitat la maxim. Un singur gol a fost marcat de către echipa Braziliei, în minutul 90. Pe urmă echipa Germaniei a ajuns să câștige Cupa Mondială în acel an. Desigur, acest eveniment a stârnit emoții puternice, atât de supărare cât și de entuziasm. Împreună cu aceste emoții au apărut la suprafață și diverse interpretări ale evenimentelor din timpul meciului și au apărut multe teorii și explicații pentru discrepanța dintre scorul echipelor.

Concluzie

Se pare că indiferent de aptitudinile oamenilor, anumite evenimente rămân întipărite în mintea umană datorită spontaneității evenimentelor. Cine ar fi crezut că un meci fictiv poate să devină o legendă de renume? Cu atât mai mult, cât de paradoxal poate ajunge în lumea sporturilor o acțiune de protest? La urma urmei, această lume pare să aibă mult mai multă acțiune decât se crede. Un lucru e sigur, cu cât se strâng mai multe goluri, cu atât se va vorbi mai mult despre meci si cu atat mai mult pot creste strategiile pentru pariurile sportive. Dacă povestea din spatele golurilor este chiar mai interesantă decât cantitatea, atunci evenimentul devine într-adevăr impresionant.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.