Șoferii care parchează ca niște… bizoni în Piatra Neamț, vor trebui să scoată sume consistente din buzunare, dacă Proiectul privind tarifele de ridicare a mașinilor staționate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Piatra Neamț, va fi aprobat în ședința de Consiliu Local de joi, 27 aprilie 2023.

Conform Proiectului de Hotărâre, șoferii care își lasă mașinile în locuri cu oprirea interzisă, în stații de autobuz, pe treceri pentru pietoni, pe trotuare, pe spații verzi sau pe locuri de parcare de reședință care nu le aparțin, vor plăti 350 de lei pentru ridicarea mașinii, 350 de lei pentru transportul mașinii la un loc de depozitare, plus 100 de lei pentru fiecare zi de depozitare. Tarifele sunt valabile și pentru proprietarii de mașini care își abandonează autovehiculele în locuri publice. Prin urmare, suma minimă pentru o parcare ca un… în Piatra Neamț, ar fi de 800 de lei. Nota de plată crește cu câte 100 de lei pentru fiecare zi de depozitare a mașinii.

Dacă proprietarul mașinii ajunge la ”locul faptei” înainte ca mașina să fie ridicată pe platforma autospecialei, va plăti jumătate din tariful de ridicare, adică 175 de lei. Dacă ajunge după ridicare pe platformă, dar înainte ca autospeciala să plece spre locul de depozitare, va plăti tariful de ridicare integral.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. treceți prin fața teatrului să vedeți parcere! niște speciali își lasă zilnic mașinile pe una din benzi. nimeni nu vede.
    strada Alexandru cel Bun, asemenea. abia te strecori printre tigăi de lux, fie că ești pieton, fie că ești șofer.
    în pasajul de la Curtea Domnească domnește nesimțirea crasă. polițiștii locali, polițiștii de la rutieră se fac că nu văd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.