Un tânăr, de 28 de ani, recolta trufe fără să dețină autorizație, cu ajutorul a patru câini dresați din rasa Lagotto Romangnolo.

La data de 11 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Stăniţa împreună cu lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Roman, au acţionat pe linia respectării prevederilor Legii nr. 171/2010 R.

Astfel, în pădurea ’’Poiana Ţepăriei’’, din Stănița, aflată în administrarea Ocolului Silvic Roman, a fost depistat un tânăr, de 28 de ani, din Oniceni, care recolta trufe, fără să dețină autorizație, cu ajutorul a patru câini dresați din rasa Lagotto Romangnolo.

Polițiștii au găsit asupra acestuia cantitatea de 2,4 kg trufe negre, care a fost confiscată și predată lucrătorilor silvici.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010R, cu 2000 lei amendă.

Aducem în atenție opiniei publice prevederile art. 17, lit. c, din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, conform căreia constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 până la 5.000 recoltarea din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului și/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii. 

Totodată, în conformitate cu art. 58, alin. (5), din Legea 46/2008R  recoltarea și/sau achiziționarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier național se fac/se face pe baza autorizațiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucțiunilor aprobate prin ordin al autorității publice centrale care răspunde de silvicultura, precum și pe baza autorizației de recoltare/achiziționare emise de autoritatea competentă pentru protecția mediului.

În cazul fondului forestier, care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizațiile prevăzute la alin. (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier.

(sursa: IPJ Neamt)

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Adica ala trebuia sa umble cu cantarul dupa el… sa nu depaseasca cele 2 kile legale fara autorizatia lui peste fiert la aburi. Sau trebuia sa taie vreo doua -trei sute de hectare de padure, ca aia nu-i nicio problema. Sa fie inchis vreo 20 de ani, mama lui de fomist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.