Destinatia locului producerii evenimentului a fost hala carne etaj 1, sursa probabila de aprindere: efect termic al curentului electric, mijlocul care putea produce aprinderea: conductor electric, primul material aprins: masele plastice, iar imprejurarea determinanta: conductor electric defect sau neizolat corespunzator”.
Aceasta este una dintre concluziile expertilor ISU privind cauzele izbucnirii incendiului care a mistuit Piata Centrala a municipiului Piatra Neamt. Urmeaza ca la solicitarea urgenta a conducerii Primariei Piatra Neamt si a CMI Urban, firma asiguratoare sa finalizeze expertiza si sa decida care sunt despagubirile ce se vor acorda.

Ioan Fiterau, director CMI Urban Piatra Neamt
“Am primit aceste concluzii de la ISU privind incendiul de la Piata Centrala, dar raportul urmeaza sa ajunga zilele acestea. Noi intre timp pregatim terenul pentru a putea demara cat mai repede procedurile pentru constructia noii piete”

Intre timp au fost finalizate si lucrarile la montajul cortului care va functiona pe post de hala in sezonul rece. Acesta a fost racordat la utilitati, iar in cel mai scurt timp posibil comerciantii isi vor putea muta tarabele.

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt
“Sunt disponibile 65 de tarabe, reconditionate in hala provizorie comertul se va desfasura in conditii normal. In functie de solicitari, daca va fi nevoie vom amenaja si alte spatii asemanatoare. Preconizam ca pana la sfarsitul acestui an sa inceapa constructia noii cladiri a Pietei Centrale”

In acelasi context, direcorul Urban a declarat ca in cortul ce beneficiaza de incalzire urmeaza sa intre comerciantii care au solicitat in scris acest lucru, iar chririile pe tonete vor ramane aceleasi, insa se vor adauga cativa lei pentru intretinere. Taxa pe zi pentru o toneta inchiriata in cort nu va depasi 20 de lei pe zi. Cele 65 de tarabe se vor ocupa de catre vanzatori in functie de solicitari si in functie de cat de bun platnici au fost acestia inainte.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.