Numarul cazurilor de abuz asupra copiilor inregistrate, in cursul lunii trecute, la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Neamt – DGASPC a crescut comparativ cu luna anterioara. Specialistii Serviciului de Prevenire si Interventie Rapida in cazuri de abuz, neglijare si exploatare au instrumentat, in iulie, 70 de cazuri, cu 16 mai multe decat in iunie. Dintre sesizarile primite, 39 proveneau din mediul urban, iar 31 din mediul rural. Din punct de vedere al formei de maltratare, cele mai multe situatii in care au intervenit specialistii Serviciului Abuz au fost de neglijare (31 de cazuri) si abuz emotional (17 situatii). S-au mai inregistrat si 4 cazuri de abuz sexual, 4 copii disparuti de la domiciliu, un caz de abuz fizic si 13 cazuri de copii avand comportament delincvent. Specialistii DGASPC au propus 4 masuri de protectie speciala, dintre care o supraveghere specializata in familie si trei plasamente in regim de urgenta, in serviciile de tip rezidential.

De la inceputul acestui an si pana la data de 31 iulie 2015, s-au inregistrat in judet 392 de cazuri de abuz, predominand cazurile de neglijare urmate indeaproape de cele de abuz emotional si fizic.

Prevenirea si combaterea tuturor formelor de violenta asupra copilului ramane in continuare o prioritate a DGASPC Neamt, iar familia, scoala si comunitatea trebuie sa fie medii sigure si libere de violenta, unde fiecare copil sa aiba posibilitatea sa isi valorifice potentialul.

Irina NASTASIU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.