Un bărbat a fost găsit în stare de agonie, pe o stradă din Roman, în seara de 19mai, după ce i s-a făcut rău şi a căzut din picioare. Un trecător a sunat la 112, iarun echipaj de prim ajutor de la ambulanţă s-a deplasat la locul indicat, unde i-auacordat primul ajutor bărbatului găsit conştient, dar cu fractură de coloanăcervicală.

Pacientul, în vârstă de 76 de ani, a fost apoi transportat laCompartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Roman. Pebaza investigaţiilor efectuate în regim de urgenţă, medicul din CPU a stabilit că seimpune transferul de urgenţă la o clinică de specialitate din Iaşi, cu elicpoterulSMURD.

Pacientul a fost preluat de un echipaj de salvare al Substaţiei Roman şi dus lastadion pentru a fi transportat de elicopter la Clinica de Neurochirurgie Iaşi.

Potrivit medicilor, segmentul cervical al coloanei vertebrale este cel mai vulnerabilla acţiunea traumatică a factorilor externi în cazul traumatismelor.

Leziunilecoloanei vertebrale cervicale sunt rezultatul acţiunii forţelor indirecte careacţionează la nivelul capului şi gâtului. Localizarea şi tipul leziunii suntdeterminate de poziţionarea capului şi gâtului în momentul impactului.

Aproximativ 50% din traumatismele coloanei cervicale sunt însoţite de leziuni alecordonului medular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.